Labinski ekonomisti treći u državi

Labinski ekonomisti treći u državi

14.5.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Valentina Kutnjak i Erik Franković, ekonomisti labinske Srednje škole Mate Blažine,  osvojili su broncu iz Poduzetništva na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola WorldSkills Croatia, koje se od 11. do 13. svibnja održavalo na Zagrebačkome velesajmu. Radi se o najvećem događanju povezanom sa strukovnim obrazovanjem u ovomu dijelu Europe. Natjecalo se 350 najboljih učenika strukovnih škola u 43 strukovne discipline u kojima su prezentirali stručne kompetencije te demonstrirali vještine potrebne za uspješno obavljanje zadataka karakterističnih za određeno strukovno zanimanje.


Valentina Kutnjak:

"Ovo je bilo jedno predivno iskustvo koje ću zasigurno zauvijek pamtiti. Sam plasman na državno natjecanje bio je iznad svih naših očekivanja. Stoga smo sve dane nastojali biti što opušteniji i dati na kraju krajeva sve od sebe. Zahvalna sam što sam imala priliku sudjelovati ponajprije na školskom, a zatim uz pomoć našeg mentora i ostalih profesora na međužupanijskom i državnom natjecanju. Ova brončana medalja sama je kruna našeg rada i truda i kroz ova 3 dana, a i kroz sve 4 godine."


Erik Franković:

"Ovo je jedno od onih iskustva koje ti niti jedni novci ovoga svijeta ne mogu platiti. Ja sam zaista sretan i ponosan na naše postignuće koje je, kako je kolegica rekla, kruna našeg četverogodišnjeg školovanja. Htio bih se zahvaliti našem mentoru Danielu Mohoroviću na svom uloženom trudu kao i ostalim profesoricama ekonomskih predmeta: Orijani Tenčić, Gabrieli Dundara te Kristini Tenčić Lazarić."


Njihov mentor profesor Daniel Mohorović ponosan je na svoje učenike:

''Jako sam ponosan na Valentinu i Erika. Njihov timski uspjeh plasirao ih je među najbolje ekonomiste u Hrvatskoj. Vidjeli su da se višegodišnji rad u svakom pogledu isplati. To je zajednički uspjeh našeg malog tima, ali i svih nastavnika, naročito ekonomskih predmeta, koji su im predavali i pomogli na putu do mature.''


Kroz tri dana i četrnaest radnih sati Valentina i Erik pokazali su i dokazali znanja i vještine akumulirane kroz četverogodišnje obrazovanje. Naime disciplina Poduzetništvo ne obuhvaća samo taj predmet već sadržaje iz svih stručnih ekonomskih predmeta s kojima su se Kutnjak i Franković susreli u ekonomskom usmjerenju.


Prva tri mjesta na državnom natjecanju olakšavaju im upis na željene fakultete i nastavak školovanja.

(Tekst i foto: Daniel Mohorović, arhiva)

valentina kutnjak erik franković srednja škola mate blažine ekonomisti daniel mohorović wordskills croatia