Labinski dom za starije opremit će tvrtke Vezo Commerce, TT Impact, Orto Rea i Media

Labinski dom za starije opremit će tvrtke Vezo Commerce, TT Impact, Orto Rea i Media

24.3.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dom za starije Labin sve je bliže svome uređenju i prihvaćanju prvih korisnika. Naime, ovih dana završen je još jedan važan korak ka zacrtanom cilju, a to je završetak i odabir ponuditelja po nedavno raspisanoj javnoj nabavi za opremanje ustanove.

Podsjetimo, nabava za opremanje raspisala se sukladno tehničkoj dokumentaciji po šest kategorija  za nabavu i postavljanje opreme ukupne procijenjena vrijednost predmeta nabave od 4.060.000,00 kn (538.854,60 eura) bez PDV-a, a bila je podijeljena šest grupa predmeta nabave, odnosno na tipsku opremu i opremu po narudžbi, računalnu i multimedijsku opremu, medicinski namještaj, medicinsku opremu i uređaje te ostali medicinski inventar, tekstil te sanitarnu opremu i galanteriju.

Valja istaknuti kako je Nabava raspisana u elektroničkom oglasniku javne nabave sukladno svim tehničkim specifikacijama opisanim u Troškovnicima opreme i shemama Izvedbenog projekta Doma za starije te podrazumijeva da dostavljene ponude podrazumijevaju kompletnu montažu i ugradbu na gradilištu sa svim potrebnim priborom, spojnim sredstvima i okovom, do pune funkcionalnosti svakog pojedinog elementa, te čišćenje objekta nakon dopreme i ugradbe opreme.

Nakon provedenog postupka izabrani su izvođači po navedenim kategorijama te je tako za grupu 1, odnosno tipsku opremu i opremu po narudžbi kao najpovoljniji ponuditelj izabrana tvrtka Vezo Commerce d.o.o. iz Labina sa iznosom od  287.996,13 eur (2.169.906,84 kn) s uključenim PDV-om. Za grupu 2 - Računalna i multimedijska oprema odabrana je tvrtka TT Impact d.o.o., iz Slavonskog broda sa ponudom od 48.700,00 eur (366.930,15 kn) sa PDV-om. Odabrani ponuditelj za grupu 3 - Medicinski namještaj odabrana je tvrtka Orto Rea d.o.o. iz Varaždina sa ponudom od 94.425,94 eur (711.452,24 kn) s uključenim PDV-om. Grupu 4 nabava činili su Medicinska oprema i uređaji te ostali medicinski inventar te je kao najpovoljniji ponuditelj izabrana tvrtka Media d.o.o. iz Zagreba sa ponudom od  52.638,53 eur (396.605,00 kn) s uključenim PDV-om. Grupa 5 nabava bio je tekstil te je kao najpovoljniji ponuđač izabrana tvrtka Vezo Commerce d.o.o. iz Labina sa ponudom od 27.923,95 eur (210.393,00 kn) s PDV-om. Za grupu 6, odnosno sanitarnu opremu i galanteriju nije dospjela ni jedna ponuda te će se postupak za ovaj dio odraditi ponovno.

„Zaista se odrađuju posljednji koraci ka ostvarenju ovog dugogodišnjeg cilja. Drago mi je da je ovakav složeni proces nabave završio i da su izabrani izvoditelji koji će opremiti ustanovu. Za jednu grupu nabave bit će ponovljeni potrebni postupci i uskoro dolazimo do samog kraja ove najveće i jedne od najznačajnijih investicija posljednjih desetljeća u Labinu. Vrhunski uvjeti i vrhunska ustanova svoja će vrata korisnicima otvoriti i zaista pružiti uslugu kakvu zaslužuju, a detalji oko upisa što opetovano ponavljamo, bit će dostupni nakon što ustanova dobije stalnu upravu koja će propisati i uvjete te cijene smještaja i slično.“ – istaknuo je gradonačelnik Glavičić

dom za starije labin oprema dom starački dom