Labinski bendovi uz veliku podršku sugrađana `rasturili` u pulskom Rojcu

Labinski bendovi uz veliku podršku sugrađana  `rasturili` u pulskom Rojcu

5.8.2010. // Kulturistra // Objavljeno u kategoriji Glazba

Mladi, perspektivni, demo bendovi 28. srpnja, su „rasturili“ u Rojcu, kada se u sklopu festivala Media Mediterranea 12 održao njihov koncert. Bilo je mnogo onih koji su došli pružiti podršku ovim istarskim bendovima te ih na taj način ohrabriti na putu prema etabliranim glazbenicima. Nastupilo je šest demo bendova koji su ovih dana završili radionicu snimanja, u organizaciji Marka Bolkovića iz udruge Sonitus.

 

Svi se jednoglasno slažu, da je snimanje demo pjesama prošlo jako dobro, a o organizatorima imaju samo riječi hvale. Rovinjski bend „The Link 20“ dobio je nimalo lak zadatak – „probiti led“ na koncertu kada se publika tek počela okupljati i zagrijavati. Srećom, mladi glazbenici svojim opuštenim stavom itekako su zagrijali publiku svirajući vječnu rokericu. Više o ovome: Klikom na više…


– Sviramo pravi rock ‘n’ roll, i to one pjesme za koje smo svi čuli, a koje nikada ne možeš čuti u live izdanju, objasnio je vokalist grupe Massimo Dandolo, dodajući da su se kao bend okupili u osnovnoj školi, a publiku žele podsjetiti na onaj stari rock koji lagano bježi u zaborav. Posjetiteljima su otpjevali i dvije vlastite pjesme: „Totem Head“ i „Ona je grijeh“.


Nakon rovinjske rokerice, koncert se nastavio u drugačijem glazbenom stilu – alternativnom grungeu. Kako nam je kazao Marko Prezičević, iz labinskog Soul Displaya koji su svojim izvedbama oduševili prisutne, sviraju grunge muziku s primjesom  drugih glazbenih žanrova kao što je metal, rock ili pak elektronska glazba. Trenutno rade na produkciji pjesama, a na pitanje što ih razlikuje od drugih bendova, u šali je Prezičević rekao: „Mi smo zgodniji!“. U rujnu nastavljaju s koncertima, a prva stanica bit će Buje. Treći bend koji je nastupio bio je pulski Noisefight na koje je publika također dobro reagirala. Riječ je o „friškom“ bendu koji se tek okupio u veljači te su sinoć po prvi put nastupili svirajući melodični punk. Treba ih pohvaliti zbog hrabrosti, budući da su odsvirali nekoliko svojih pjesama, s time da je tekst nekih pjesama bio završen tek na dan koncerta.


Bubnjar benda, Andreas Kancelar, veli da su im pjesme uvijek socijalne tematike, a ponekad se nađu i one romantičnog karaktera.
- Zasad očekujemo samo drugi koncert, kazali su skromno dečki iz Noisefighta.

 

 

Brojni okupljeni na koncertu, itekako su uživali u nastupima demo bendova što može biti dokaz da je sinoćnja večer bila večer dobre svirke. Labinski bend Breech Deenower, uz veliku podršku Labinjana, svirali su neobičnu mješavinu rapa i metala te su tako razuzdali mlade alternativce koji su se našli u Rojcu.


- Mi smo inače kuhari, a sviranje nam pomaže da se riješimo stresa i da izađemo iz svakodnevnice. Zasad planiramo raditi na novim materijalima, pa ćemo vidjeti što će biti, kazao je vokalist benda Vedran Kokot. Neki se sviranjem rješavaju stresa, neki samo žele dobre provode, a dok neki žele svjetsku slavu. Pulski Equinoxe želi svakako ovo zadnje. Kako kaže frontmen benda Dejan Petrinić, ne žele zauvijek svirati u garažama, već žele doživjeti onaj pravi glazbeni uspjeh. Inače sviraju progressive heavy metal, a kako navodi Petrinić, ono što ih razlikuje od drugih bendova jesu kompleksnije i zanimljivije pjesme. Posljednji demo bend koji je nastupio, doslovno je stvorio buku. Riječ je o grupi UDAV, koja fascinira svojim noise izvedbama. Frontmen Darko Rajić, svojim energičnim nastupom na sceni, nikoga ne može ostaviti ravnodušnima. Rajić veli da su se okupili iz želje za dobrom zabavom te iz gušta. Ne očekuju puno, a na pitanje o mogućnostima življenja od ovog posla, Rajić se samo nasmijao govoreći da je to neostvarivo. Zvijezda večeri trebao je biti bend Shock Treatmant, ali budući da su otkazali, uskočili su Dj and the Wootchyak. Nisu bili samo odlična zamjena, već i pravi šećer na kraju ove uspješne večeri.

Napisala: VLASTA VUJAČIĆ

 

breech deenover soul display koncert glazba zabava Media Mediterranea pula Rojc