Labinski autor izlaže u Zagrebu: ČETRDESET FOTOGRAFIJA JEDNOG FOTOGRAFA

Labinski autor izlaže u Zagrebu: ČETRDESET FOTOGRAFIJA JEDNOG FOTOGRAFA

4.10.2021. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

U izlozima zagrebačke knjižnice Staglišće postavljena je izložba "Četrdeset fotografija jednog fotografa" labinskog autora Nikice Čvrljka, koja ostaje otvorena do 14. listopada.

Za katalog izložbe, voditeljica izložbene aktivnosti knjižnice Aleksandra Franković je napisala: "Izloženi ciklus predstavlja presjek tri desetljeća autorova bavljenja fotografijom. Raznolikost motiva proteže se od najranijih radova, od slika svjetlosti velegrada nastalih u New Yorku, do maglovitih gotovo apstraktnih refleksija vode ili stakla. Osim gradova i pejsaža, analogna fotografija Nikice Čvrljka zahvaća i usamljena pojavljivanja ljudi, u hodu, u mislima, tako da velik broj radova ima meditativan, čak i mističan fluid. Od Kairouana u Tunisu do Ferrare, od Dresdena do Labina, uočava se konzistentnost i prepoznatljivost autorove interpretacije, napisala je Franković.

- Sve fotografije su originalni kadrovi. Drugim riječima, proporcije svih fotografija su iste. To je pristup koji prakticiram od samog početka svog fotografiranja, kaže Čvrljak koji se prošlog lipnja predstavio i šibenskoj publici izložbom "Jedan fotograf, 40 fotografija", gdje je izložio jednaki broj, ali različitih radova. Nakon Zagreba slijede izložbe u Labinu i Splitu.


Branko Biočić

nikica čvrljak izložba fotografija