LABINSKE ISKRICE: Izbori2009 - Počelo je, počelo...

LABINSKE ISKRICE: Izbori2009 - Počelo je, počelo...

16.4.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Premda službena predizborna promidžba započinje za dva tjedna, ona prava u Labinu zapravo ulazi u svoju vruću završnicu. Iako prognoze govore da aktualni gradonačelnik Tulio Demetlika na prvim neposrednim izborima sigurno prolazi unatoč svojim nemalim manama jer da zapravo pravog protukandidata nema, u IDS-u se ništa ne želi propustiti slučaju.

Stoga je i prikupljanje potpisa za kandidaturu Demetlike u središtu novog dijela Labina, gdje se okuplja i najviše svijeta, organizirano u pravoj maloj kućici, gdje na štandu potpise prikupljaju dvije zgodne djevojke, članice podmlatka "kozara". Iza njihovih leđa zaljepljen je plakat istarskog župana Jakovčića, glavnog zaštitnika i mentora Demetlike, koji već mjesecima koristi i najmanju priliku za osobnu i stranačku promociju.

Iako su IDS i SDP zadnje dvije godine bili čvrsti koalicijski partneri SDP na izbore izlazi samostalno s mladim Danielom Mohorovićem kao kandidatom za gradonačelnika, čiji se nasmiješen lik već pojavio na reklamnim panoima sa sloganom Raditi za Labin. Hoće li ovaj simpatičan mladić, koji predaje u Srednjoj školi Mate Blažina, vodi emisiju na Radio Labinu i piše poeziju, biti tek prolazni lik na ovdašnjoj prilično jednoličnoj političkoj sceni, ili njeno osvježenje koje će privući ponajviše mlade ljude, koji će vratiti izgubljenu vjeru u SDP, ali i drugačiju, bolju perspektivu nekadašnjeg grada rudara, ipak najviše ovisi o njemu samom. (MM)

izbori2009 izbori politika daniel mohorović ids sdp demagogija predizborna kampanja