Labinske gimnazijalke Lea Budaković i Tara Radović među 10% najuspješnijih na međunarodnom natjecanju „Best in English“

Labinske gimnazijalke  Lea Budaković i Tara Radović među 10% najuspješnijih na međunarodnom natjecanju „Best in English“

6.2.2020. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Učenici Srednje škole Mate Blažine Labin sudjelovali su treću godinu za redom na online međunarodnom natjecanju Best in English.
Od četrnaestero učenika naše škole, najveći broj bodova ostvarila je Lea Budaković, učenica 4. razreda (mentorica: Karla Golja Milevoj, prof.). Slijedi Tara Radović, učenica 3. razreda (mentorica: Stenni Milevoj Šuran, prof.), s jednim bodom manje. Zavidnim rezultatom obje su učenice ušle u 10% najboljih od ukupno 16.462 učenika srednjih škola iz 25 zemalja i 624 srednjih škola.Natjecanje se provodi na engleskom jeziku (razina B1-B2), a sudjelovati mogu učenici od 15-19 godina starosti. Test je sastavljen pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje Republike Češke, a sastoji se od gramatike, slušanja s razumijevanjem, te čitanja s razumijevanjem.


Mentorice učenicima koji su sudjelovali na natjecanju bile su nastavnice engleskog jezika, prof. Tatjana Buršić, Karla Golja Milevoj, Stenni Milevoj Šuran i Doris Mesaroš.
(Tekst i foto: Karla Golja Milevoj; Foto: Čedomir Ružić)

Tara Radović lea budaković natjecanje karla golja milevoj best in english engleski jezik