Labinska udruga za mlade provodi kampanju `Time to move`

Labinska udruga za mlade provodi kampanju `Time to move`

4.10.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Udruga Alfa Albona će i ove godine obilježiti Eurodeskovu Time to move kampanju nizom aktivnosti kako bi svim mladim, zainteresiranim osobama približila Europu kroz studiranje, rad u inozemstvu, volontiranje kroz Europsku volontersku službu ili pak turističko putovanje.

Tijekom mjeseca listopada održat će se sljedeće aktivnosti:

1) Letimo krilima Interneta-online kampanja na društvenim mrežama- udruga za mlade Alfa Albona će tijekom mjeseca listopada posvetiti više pozornosti diseminaciji informacija vezanih uz mobilnost mladih (tijekom cijelog mjeseca listopada)

 

2) Informiraj, pa prosperiraj- Info sajam u Srednjoj školi Mate Blažina- EVS volonteri udruge će postaviti štand u holu škole te će svim zainteresiranim srednjoškolcima predstaviti Time to move kampanju i njezin cilj te podijeliti promo materijale. (utorak, 4.10.2016, 10:30-12:30)

 

3) Kviz pogodi i na Erasmus odi- U sklopu kampanje bit će održano predavanje za srednjoškolce Srednje škole Mate Blažina u Labinu o Europskoj volonterskoj službi. Učenici će rješavanjem interaktivnog kviza naučiti više o programima mobilnosti. (srijeda,12.10. 2016., 14:00-15:00 h)

 

4) Živa knjižnica- Svaka od "knjiga" će imati temu vezanu uz putovanja o osobnim, ali i različitim iskustvima vezanih ili nevezanih uz Erasmus + program. Živa knjižnica će se održati u školskoj knjižnici Srednje škole Mate Blažina. (utorak, 25.10.2016., 13:00-14:30 h)

 

5) Let''s do it guerilla way- Dana 28.listopada održat ćemo još jednu aktivnost u sklopu kampanje. Promovirat ćemo ju gerilski, te ona neće biti unaprijed najavljena.

 

6) EVS: a living proof- tijekom cijelog mjeseca listopada, EVS volonteri udruge će svakodnevno, točno u podne, na Facebooku dijeliti fotografije koje se odnose na njihov svakodnevni život tijekom njihovog EVS iskustva (zajednički život, izlasci, radni dani, itd) s kratkim opisom fotografije

 

7) Extreme Volunteering Safari- blog u kojem će volonteri Europske volonterske službe pisati o svom iskustvu tijekom volontiranja. Pokretanje bloga planirano je tijekom mjeseca listopada u sklopu obilježavanja Time to move kampanje, a bit će dostupan na https://extremevolunteeringsafari.wordpress.com/.

 

Već treću godinu zaredom Time to move kampanja organizira se od strane Eurodesk članova u preko 20-ak europskih zemalja. Više o kampanji, kao i popis aktivnosti koje se provode diljem Europe pronađite na http://timetomove.eurodesk.eu/. Također, na navedenoj web stranici možete igrati i interaktivnu igricu učeći o mobilnosti te osvojiti iPad mini. Pozivaju se i svi zainteresirani da uz svoje objave na društvenim mrežama koriste hashtag #timetomove2016 kako bi postali dio kampanje te ujedno i povećali njenu vidljivost.

 

 

PR

 

 

time to move kampanja erasmus alfa albona udruga alfa albona