Labinska Petrova: Gustafi za kraj tradicionalne fešte

Labinska Petrova: Gustafi za kraj tradicionalne fešte

30.6.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Tradicionalna pučka fešta Petrova održana je i Labinu, a središnji događaj bio je koncert Gustafa na Titovom trgu. Na istom mjestu fešta je počela nastupom Gradskog orkestra, Labinskih mažoretkinja, RKUD-a Rudar iz Raše, Dječjeg pjevačkog zbora Mornica i malih solista.

U Loži je održana galerija vrhunskih maslinovih ulja. Izlagale su obitelji Belci, Belić, Flego i Negri te Poljoprivredna zadruga "Olivis" Vodnjan, a pridružio im se vinar Tomaz. Grad je degustatore počastio pljukancima s raguom od boškarina iz kuhinje restorana "Kvarner".

Planirani koncert mješovitog pjevačkog zbora "Giuseppina Martinuzzi" u Malom kazalištu nije održan, ali je umjesto toga svojom umijećem publiku oduševila pijanistica Nikol Vidak. U pauzi njenog nastupa za klavir je sjeo Edin Pecman, član Gustafa, i aplauz zaradio izvedbom vlastite kompozicije.

Na pozornici "Kod špine" nastupili su domaći rock bendovi - Atmosfera Bend, Light Lighters i We Stand United. Kao uvod koncertu Gustafa bio je nastup pazinskog sastava Amaro, koji je izvodio glazbu za ples, a potom i labinskog glazbenika Diega Zulijanija, koji je izveo svoje četiri pjesme.

Edi Maružin i njegova ekipa bili su na nivou kakav se od njih očekuje, ali tradicionalna "štala" ovoga je puta izostala. Razlog je vjerojatno u noći izuzetno svježoj za ovo doba godine pa se publika "Kod špine" držala uza zid. Mladima su se nudila dva partija u Ulici Sv. Katarine, na igralištu Đili i u Amfitearu. (R. SELAN)

 

petrova zabava pučka fešta labin gustafi