Labinska grupa Loell Duinn prije nastupa Kod Špine putuje u Holandiju

Labinska grupa Loell Duinn prije nastupa Kod Špine putuje u Holandiju

1.8.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Loell Duinn jedan je od najdugovječnijih bendova iz Labina a glazba koju sviraju uvrštavamo u široki pojam pod nazivom World music.

Rijetko koncertiraju u hrvatskoj ali ih zato često zovu na velike europske festivale na kojima se propagira takva  glazba. Jedan od tih je i holandski Castlefest koji se održava već 15 godina te je najveći europski festival takve vrste (medieval/fantasy/pagan). Program traje 4 dana a Loell Duinn  nastupaju čak dva puta i to u petak te u subotu 2. i 3. kolovoza. Jedini su izvođači iz naših krajeva a na istom festivalu već su nastupali 2012. godina na poziv samih organizatora.

Odlična je ovo uvertira za koncert koji će održati 29.8. u četvrtka na lokaciji Kod Špine a u sklopu našeg festivala Labin Art republike. 

Inače Loel Duinn do sada imaju snimljena dva studijska albuma i to „Retrospective 2003-2008“  te „Karpatia“  u izdanju labinske izdavačke kuće OSA Media, a trenutno rade na svom trećem albumu s kojeg su kao singl već objavili pjesmu „ZOV“ (The Summoning).

Iako album nije izdan, 5 pjesama će izvesti uživo kako na holandskom Castlefestu tako i na koncertu Kod Špine 29.8.

Loell Duinn su svakako jedna lijepa glazbena priča iz naših krajeva kojoj želimo još dugo godina snimanja novih albuma i muziciranja po pozornicama diljem svijeta.

loell duinn bend holandija world music