Labinska atletika juri naprijed

Labinska atletika juri naprijed

20.10.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Sport

Gradonačelnik obećao nabavku kontejnera – sportske garderobe što će poboljšati uvjete bavljenja tim sportom, koji u Labinu nema tradiciju. Sekciju je prije 14 godina pokrenuo Franko Zidarić, a sada trenira tridesetak osoba.

Gradonačelnik Tulio Demetlika i stručna suradnica za društvene djelatnosti Eni Babić priredili su jučer prijem za članove Atletske sekcije Sportskog društva »Albona« koji su ušli u državnu reprezentaciju: Barbaru Belušić, Amela Tubića, Avdu Hujdurovića i Renatu Kutnjak u pratnji voditelja i trenera Franka Zidarića.
Belušić je članica reprezentacije u planinskom trčanju, što je zaslužila osvajanjem prvog mjesta u ligi i kupu, a na svjetskom prvenstvu osvojila je 49. mjesto. Ona je također hrvatska prvakinja u krosu i pobjednica Kupa Hrvatske na 500 metara. Nanizala je osam zlatnih, četiri srebrne i dvije brončane medalje. Tubić je juniorski prvak Hrvatske u trčanju na 300 metara sa zaprekama i do sada je osvojio sedam zlatnih i četiri brončane. Hujdurović je hrvatski viceprvak za juniore na 200 metara sa zaprekama, a u kolekciji ima po jednu zlatnu i brončanu te dvije srebrne medalje. Najbolji rezultat Renate Kutnjak je treće mjesto u trčanju na 200 metara za kadetkinje, ali sudjelovala je u postavljanju državnoga rekorda kadetske reprezentacije u štafeti na 4 x 300 metara, a ove je sezone devet puta popravljala osobni rekord u sprintu. Do sada je osvojila pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje.
Gradonačelnik je atletičarima čestitao na uspjesima te im obećao da će Grad naći sredstva za nabavku kontejnera – sportske garderobe, što će uvelike poboljšati uvjete bavljenja tim sportom, koji u gradu nema tradiciju. Sekciju je prije 14 godina pokrenuo Zidarić, a sada pod njegovim nadzorom trenira tridesetak osoba.
 

altletika labin prijem