Labinska agencija Vozila u Rijeci organizirala još jedan u nizu uspješnih klapskih koncerata

Labinska agencija Vozila u Rijeci organizirala još jedan u nizu uspješnih klapskih koncerata

30.10.2009. // Novi list // Objavljeno u kategoriji Glazba

Tomislav Bralić i zadarska klapa »Intrade«, jedna od najboljih i najpoznatijih klapa u nas, sinoć su pred mnogobrojnom oduševljenom publikom u Centru Zamet održali koncert za pamćenje. Sada kada su konačno dočekali adekvatnu dvoranu za svoj prvi veliki, samostalni nastup u gradu na Rječini, Bralić i »Intrade« dali su sve od sebe kako bi opravdali očekivanja i u novootvorenoj rukometnoj dvorani u Rijeci priredili pravi klapski spektakl. Koncert, za koji su se pripremali nekoliko godina, započeli su uspješnicom »Ne damo te pismo naša«, a potom nastavili repertoarom koji, sudeći po reakcijama, riječka publika jako dobro poznaje i voli. Trosatna klapska poslastica, održana u organizaciji agencije Vozila iz Labina, na Zamet je privukla gledatelje svih generacija koji su ovacijama pozdravljali poznate klapske pjesme koje se uživo moglo slušati i u programu Radio Istre.

Gala koncert osmočlane klapske družine koja će, baš kao i riječka klapa »Luka«, iduće godine obilježiti četvrt stoljeća rada, bio je prvo glazbeno događanje u nedavno otvorenoj rukometnoj dvorani na Zametu. Ako se pita one koji su sinoć uživali u velikoj fešti dalmatinske, klapske pisme, Centar Zamet prošao je test, bar što se koncerata tiče.

Dame iz riječke klape »Luka« poručile su kako je fenomenalan osjećaj biti prvima koje će otvoriti koncert i prvima koje će nastupiti u dvorani, a prisutne su počastile vrsnim a capella izvedbama autorskih pjesama i obradama poznatih domaćih i stranih pjevača. Pomalo rezervirana publika »raspametila« se čim je na pozornicu izašao Vinko Coce koji je, nakon godinu dana izbivanja, ponovno vratio pred riječke ljubitelje dalmatinske pjesme. Uz pratnju benda trogirski je slavuj, zajedno s gledateljima, otpjevao neke od svojih najvećih hitova, među kojima i onu čiji stihovi kažu - »izliči mi dušu pismo«. Zaista, klapska pjesma sinoć je bila pravi lijek za sve probleme.

 

Ivana KOCIJAN

Snimio: Vedran KARUZA

agencija vozila klapa intrade klapa vinko coce rijeka zamet alen vozila