Labinjanu uvjetna zbog neplaćanja uzdržavanja djece

Labinjanu uvjetna zbog neplaćanja uzdržavanja djece

14.9.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Zbog dva kaznena djela protiv braka, obitelji i mladeži povredom dužnosti uzdržavanja 38-godišnjak s područja Labina je na Općinskom sudu u Puli uvjetno osuen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Otac dvoje maloljetne djece je temeljem sudske nagodbe iz travnja 2005. godine bio obavezan za svako dijete mjesečno plaćati po 1.150 kuna. No, iako je bio svjestan te svoje obaveze i sposoban za rad, nije se želio zaposliti pa je tako svoju djecu od 1. travnja 2005. do 20. svibnja 2008. godine oštetio za dužno uzdržavanje, premda je povremeno uplaćivao manje novčane iznose.

Za svako kazneno djelo 38-godišnjak je kažnjen s po šest mjeseci zatvora te je osuđen na jedinstvenu jednogodišnju kaznu, s rokom kušnje od tri godine. Sud ga je ujedno obvezao da u roku od godinu i pol dana isplati sve dospjele, a nenaplaćene iznose za uzdržavanja te da nadalje uredno plaća uzdržavanje. Na glavnoj raspravi je 38-godišnjak priznao krivnju i prihvatio kaznu koju je optužnim prijedlogom predložilo Općinsko državno odvjetništvo. M. Ko

 

alimentacija uzdržavanje djece djeca uvjetna osuda