Stampar M - Stampar

Labinjani u ljetnom boćarskom kampu u Poreču

Labinjani u ljetnom boćarskom kampu u Poreču

22.8.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prvi tjedan u kolovozu nakon blagdana Velike Gospe tradicionalno je, već više od dva desetljeća, u godišnjem kalendaru aktivnosti Istarskog boćarskog saveza rezerviran za ljetni boćarski kamp za mlade u Poreču u kojem je i ove godine, od 17. do 22. kolovoza nova boćarska znanja usvajalo 17 mladih boćarica i boćara iz većeg dijela Istre, s Pazinštine, Buzeštine, Labinštine i Poreštine.

 

U pretežnoj skupini dječaka dobrnog uzrasta od sedam do 15 godine ove su godine bile i četiri djevojčice i ta brojka nastavak je trenda razvoja ženskog boćanja u Istri. I ove godine u radu kampa sudjelovalo je i četvero najboljih iz ovogodišnje serije natjecanja pod nazivom Boćajmo u školi koje IBS provodi u cilju popularizacije boćanja kod najmlađih, Ema Tomišić, Ani Londero, Ivan Načinović i Nino Majcan.

 

 

Glavni instruktor u kampu i ove je godine bio naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac i dvostruki svjetski prvak, školovani trener boćanja Valter Ivančić kojem je u radu pomagao također školovani trener boćanja Igor Vretenar.Aktivnosti kampa odvijale su se na boćalištu SC Albatros te na nogometnom igralištu s umjetnom podlogom u Zelenoj laguni. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osobalja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale. 

 

 

Osim rada na boćarskoj tehnici bližanja i izbijanja tijekom boravka u kampu mladi polaznici imali su sasvim dovoljno vremena i za razonodu, kupanje u hotelskom bazenu.

 

 

Polaznici kampa IBS-a 2015.

Ema Tomišić (Žminj), Ani Londero, Lana Kadenaro (Pazin), Nikolina Popović (Montižana), Samuel Majcan, Filip Kajin, Leo Muzica (Buzet), Aleks Brajković, Antonio Juričić (Pazin), Nino Majcan (Lindar), Filip Matijašić (Cerovlje), Dominik Ivan Kubaj, Domagoj Josip Kubaj, Edvin Zukić (Labin), Ivan Načinović (Čepić), Sanatan Koraca (Fuškulin) i Filip Popović (Montižana).

 

PR

 

 

Domagoj Josip Kubaj boćanje boće Edvin Zukić sport ljetni kamp ivan načinović Dominik Ivan Kubaj