Labinjani podijelili drugo mjesto na obrtničkim igarama u Novigradu

Labinjani podijelili drugo mjesto na obrtničkim igarama u Novigradu

21.10.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Momčadi sedam udruženja obrtnika i Grada Novigrada, kao domaćina, natjecale su se u subotu u novoj sportskoj dvorani na 2. sportskim susretima istarskih obrtnika.

U malom nogometu slavilo je Udruženje obrtnika iz Rovinja, drugo je bilo ono iz Pule, a treće iz Poreča. U pikadu pak bili su najbolji Labinjani, a zatim Porečani i Buzećani. Ekipa obrtnika iz Poreča osvojila je prvo mjesto u disciplini potezanja konopa, drugi je Buzet, a treća je bila Pula.

Ukupni poredak po osvojenim bodovima bio je Poreč kao apsolutni pobjednik, potom Rovinj i Labin podijeli su drugo, dok je treće mjesto pripalo izjednačeno Puli i Buzetu. Među 150 sudionika ove manifestacije bila su i udruženja obrtnika Bujštine i Pazina, koja će sportsku sreću iskušati iduće godine.

Početak i kratka svečanost otvaranja ovih susreta upriličena je u 12 sati, kada su sudionike pozdravili u ime organizatora predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Mario Paliska i u ime domaćina čelnica Udruženja obrtnika Bujštine Mariza Dobrivojević koji su se Gradu Novigradu zahvalili na gostoprimstvu i ustupanju sportske dvorane.

"Danas su važni druženje i zabava, a rezultati utakmica u drugom su planu. Nakon turističke sezone u kojoj se puno radilo ovo je jedan način da se odmorimo i poveselimo zajedno. Iako je gospodarska situacija složena raduje me što ste se okupili u tako velikom broju", istaknuo je Paliska uoči početka igara.

Nakon odigranih finala druženje je do navečer nastavljeno uz iće, piće i pjesmu. (T. KOCIJANČIĆ)

udruženje obrtnika obrt alis šaina