Labinjani iskazali interes za gradnju novih višestambenih zgrada ili kuća u nizu

Labinjani iskazali interes za gradnju novih višestambenih zgrada ili kuća u nizu

8.12.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Grad  Labin  je na zahtjev vladine Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama , u razdoblju od  17.  do 29. studenog 2011. godine proveo anketu o stambenim potrebama na području Grada Labina putem društveno poticane stanogradnje u cilju sagledavanja i ocjene stvarnih potreba te provođenja mjera za zadovoljavanje stambenih potreba građana i poboljšanja kvalitete stanovanja.

 

U tom je razdoblju zaprimljeno 17 uredno ispunjenih anketnih upitnika, od čega 14 osoba ima prebivalište na području Grada Labina, a preostala tri na području Općine Raša, Općine Kršan te Grada Pazina. Najveći broj anketiranih osoba (16) iskazalo je interes za Program „A“ –izgradnja stanova, odnosno višestambenih  zgrada i zgrada  u nizu.

 

Naime, Zakonom o poticanoj stanogradnji uređuje se sustavno organizirana stanogradnja poticana javnim sredstvima (financijska sredstva RH i jedinica lokalne samouprave) radi zadovoljavanja stambenih potreba i poboljšanja kvalitete stanovanja što šireg kruga građana, kao i unapređenja graditeljstva.

 

Informacije prikupljene ovom anketom služe isključivo za dobivanje pregleda relevantnih podataka i elemenata u cilju izrade što kvalitetnije snimke stvarnih potreba kako bi se na što primjereniji način pristupilo operativnoj razradi predmetnog projekta.

 

Foto: za ilustraciju

 

višestambene zgrade zgrade stanovanje POS nekretnine mladi stambeno pitanje