Labinjan vozač bande Albanaca koja je u Istri opljačkala milijun kuna

Labinjan vozač bande Albanaca koja je u Istri opljačkala milijun kuna

1.10.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Otkriven je još jedan član već ranije otkrivene provalničke skupine koja je u lipnju i srpnju ''operirala'' po obiteljskim kućama i stanovima na istarskom, riječkom i opatijskom području. Riječki policajci u suradnji s PU istarskom dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom iz okolice Labina i prijavili ga zbog desetak teških krađa ili pokušaja krađa.

Muškarac iz Labina bio je vozač četveročlanoj skupini Albanaca starih od 27 do 31 godinu, koji su iz kuća i stanova na području Opatije, Rijeke, Kostrene i Hreljina, u koje su ulazili provaljujući ulazna vrata, uskakanjem preko balkona i prozora i slično, a sve to u gluho doba noći dok su ukućani spavali. Krali su novac u domaćoj i stranoj valuti, bankovne kartice, podatke o PIN brojevima, mobitele, prijenosna računala, nakit, satove, osobne dokumente pa i ključeve automobila koji su bili parkirani u dvorištima ili garažama koje bi potom odvezli. U nekoliko slučajeva podigli su veće količine gotovine s bankomata, a automobili su nakon nekoliko dana pronađeni, piše Večernji.hr

Od četveročlane provalničke skupine koja je zbog više desetaka krađa u Primorju i Istri već prijavljena državnim odvjetništvima dvojica su u istražnom zatvoru u Puli, a dvojica su u bijegu. Peti član skupine, 45-godišnjak iz Labina, prijavljen je redovitim putem, bez pritvaranja.

Podsjetimo, istarska je policija u kolovozu privela dvojicu Albanaca u dobi od 27 i 28 godina u Istražni centar Županijskog suda u Puli, a sumnjiči ih se za više pljački u kojima su se domogli plijena u vrijednosti većoj od milijun kuna. Utvrđeno je da su A.G. (27) i T.M. (28) počinili 21 kazneno djelo na području PU istarske u razdoblju od 17. lipnja do 8. kolovoza.

Na pulskom području dvojac je počinio 15 kaznenih djela – 1 razbojničku krađu, 4 teške krađe, 4 teške krađe provaljivanjem i 6 drskih krađa, dok su na području Poreča Albanci počinili 6 teških krađa. Provaljivali su i krali u Puli, Pješčanoj uvali, Marčani i Medulinu.

Ništa manje aktivni nisu bili niti na području Poreča. U Vabrigi su 1. kolovoza provalili u 5 vikendica. Dovode se u vezu i s krađama na području Umaga i Rovinja. (iPress/foto ilustracija)

 

banda kriminal krađa kazneno djelo teška krađa kriminalac