Labinjan se bori za život: Uzrok motociklističke nesreće još se utvrđuje / MUP: Motociklističku tragediju u Kraju izazvao preminuli Nimac

Labinjan se bori za život: Uzrok motociklističke nesreće još se utvrđuje / MUP: Motociklističku tragediju u Kraju izazvao preminuli Nimac

23.4.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Uzrok sudara sedam motocikala u mjestu Kraj u kojem su u subotu predvečer poginuli Riječanin Marinko Nimac (50), Puljanin Branko Mađarević (52) i Labinjan Klaudio Miletić (30) još uvijek nije do kraja razjašnjen. U jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka i dalje traje borba za preživjeloga Sašu Kočevara (27) iz Labina.

- Dali smo naloge za obdukciju, naloge za vađenje krvi sudionika nesreće radi testiranja na alkohol i droge i, što je najvažnije, nalog za prometno vještačenje. Sve dok vještak ne napravi nalaz, ne možemo reći što je točno uzrok nesreće, priopćila nam je glasnogovornica Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci Barbara Volf. Nalaz vještačenja mogao bi biti gotov nakon 1. svibnja.

Radi se o vrlo složenom udesu s puno sudionika čiju je dinamiku teško i naporno dokučiti. U Rijeci je obavljena obdukcija trojice poginulih vozača. Utvrđeno je da su za stradalnike bile kobne mnogostruke teške tjelesne ozljede. Službeno nam nije potvrđeno jesu li svi motociklisti nosili zaštitne kacige, no sudeći po tome što nam je ispričao jedan od očevidaca nesreće, izgleda da su ih svi uredno imali.

Budući da su se nakon ove stravične nesreće u medijima pojavili napisi da je skupina motociklista iz Labina, u kojoj je bio i poginuli Miletić, prije polaska za Labin divljala ispred jednog kafića u Lovranu, u našu se redakciju javio Miralem Hamzić koji je bio u toj skupini.

- Nije istina da smo mi palili gume i divljali pred tim kafićem iako je istina da smo bili tamo, popili piće i krenuli kući. Znam da je jedna druga skupina motociklista iz Labina palila gume pred tim kafićem, ali u petak navečer. Mi nismo divljali po cesti, kazao je Hamzić te dodao da je neposredno prije nesreće u Kraju on vozio prvi u skupini, odnosno ispred Miletića, ali da nije siguran kako je došlo do nesreće. (Š. BRNČIĆ/NL, M. KOŠTA)

 

 Iako se policija danas očitovala s vrlo šturim priopćenjem u kojem ne stoji kako je do nesreće došlo, tportal doznaje da su se 50-godišnji Riječanin Marinko Nimac, vlasnik Doma za starije i nemoćne ‘Vita nova’ na Viškovu, i 53-godišnji Puljanin s prebivalištem u Ičićima Branko Mađarević, inače međunarodni učitelj skijanja i profesor tjelesne kulture u pulskim srednjim školama i na Pedagoškom fakultetu, vozili iz smjera Mošćeničke Drage prema Lovranu.

 

Nimac nije prilagodio brzinu, prešao je na suprotnu prometnu traku i u desnom zavoju motociklom frontalno udario u drugi, koji je naišao iz suprotnog smjera, a kojim je upravljao 31-godišnji Klaudio Miletić iz Svete Nedjelje, kod Labina. Nažalost, i on je na mjestu poginuo.

Budući da su se obojica vozila u društvu, uslijedio je gotovo filmski prizor. Na njih su se u trenu, poput domina, naslagali i ostali motocikli, što je izazvalo jak plamen u kojem je izgorjelo čak pet motocikala. Smrtno je stradao i Nimčev kompanjon Mađarević, dok je grupa motociklista iz Labina, vraćajući se kućama s izleta u Opatiji, ozlijeđena.

Sreća u nesreći jest da su trojica mladića, 28-godišnji Dino Paliska te 25-godišnjaci Natan Horvatek i Alen Karavanja, prošli s lakšim ozlijedama, no četvrtom, 27-godišnjem Saši Kočevaru, konstatirane su teške tjelesne ozljede. On je zadobio nagnječenje mozga te opekline drugog i trećeg stupnja po velikom djelu tijela. Prema riječima liječnika Jedinice intenzivog liječenja KBC-a Rijeka, Kočevar se nalazi u vrlo teškom stanju, opasnom po život.

rijekadanas.com

prometna nesreca motoristi motociklisti smrt