Labinjan Daniel Načinović pobjednik MIK-a u Labinu (Audio)

Labinjan Daniel Načinović pobjednik MIK-a u Labinu (Audio)

24.6.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Glazba

MIK-ova karavana napustila je Labinštinu, a iza sebe ostavila oduševljenu publiku. Iako u nešto drugačijem ambijentu posjetitelji su se dobro zabavili u redu glazbe te redu mode. Festivalsku večer otvorio je Damir Kedžo, pobjednik prethodne večeri na Krku. Kroz dva sata dvadeset se izvođača izredalo na pozornici te pjesmom podsjetili na tradicionalni melos Istre i Kvarnera. U revijalnom dijelu nastupila je riječka skupina Putokazi, Vesna Nežić-Ružić te dvoje labinjana Franka Batelić i Adriano Šćulac koji je premjerno izveo autorsku pjesmu „Istro moja“ napisanu na književnom jeziku.

Franka je domaćoj publici također predstavila novu pjesmu. Prema glasovima labinske publike treće mjesto pripalo je Antoneli i Neni Pavinčić za pjesmu „Libar od soli“.

Na drugom je mjestu Robertino sa pjesmom „Ura“ dok je očekivano Danijel Načinović dobio najviše glasova publike za pjesmu „Kartulinica“. U izjavi za radio izdvojio je (Prilog Daniel Načinović). Jučerašnjim velikim odazivom labinjani su pokazali da vole festival Melodije Istre i Kvarnera, stoga će gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika svakako iduće godine u Proračunu naći sredstva za festival (Prilog Tulio Demetlika).

mik melodije istre i kvarnera adrijano šćulac vesna nežić ružić daniel načinović glazba