Labinjan četiri godine tukao i maltretirao ženu: zapalit ću kuću i istjerati djecu

Labinjan četiri godine tukao i maltretirao ženu: zapalit ću kuću i istjerati djecu

16.2.2022. // iPress // Objavljeno u kategoriji Sport

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je 12. veljače 2022., nakon što je Policijska postaja Labin podnijela kaznenu prijavu, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1958.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede djetetovih prava, kazneno djelo nasilja u obitelji, kazneno djelo tjelesne ozljede i dva kaznena djela prijetnje.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 63-godišnjak, od srpnja 2018. do kraja siječnja 2022. godine na području Labina, gotovo svakodnevno vrijeđao svoju suprugu te joj uputio ozbiljne prijetnje smrću i više puta ju fizički napao, a nakon što je supruga podnijela zahtjev za razvod braka rekao joj da će zapaliti kuću, istjerati djecu iz kuće i zapaliti auto. Osnovano se sumnja i da je 10. veljače 2022., u vrtu ispred obiteljske kuće, u prisutnosti svog maloljetnog unuka, vrijeđao suprugu te ju fizički napao i ponovno joj uputio ozbiljne prijetnje smrću.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i 13. veljače 2022. osumnjičenom 63-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

kazneno djelo prijetnja crna kronika povreda djetetovih prava