Labin: Više od 40 tisuća eura za obnovu prostora Hitne

Labin: Više od 40 tisuća eura za obnovu prostora Hitne

9.11.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u prostorijama Grada Labina službeno potpisan ugovor o sufinanciranju obnove prostora Hitne medicinske pomoći (ispostava Labin)  u gradu Labinu.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, Glorija Paliska, načelnica Općine Raša. Irene Franković, načelnica Općine Sv. Nedelja, Roman Carić, načelnik Općine Kršan, Dean Močinić, načelnik Općine Pićan te ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Tatjana Čemerikić, dr.med.spec.

Potpisivanju je nazočio glavni medicinski tehničar Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Edin Hodžić

Radi se o ugovoru vrijednom 41.315,29 eura kojim Grad i Općine Labinštine zajednički financiraju radove na obnovi prostora Hitne medicinske službe u Labinu. Sukladno broju stanovnika po zadnjem popisu iz 2021. godine određeni su postotci sufinanciranja ovog ugovora te tako Grad Labin sudjeluje s 50% iznosa, odnosno 20.657,65 eura , Općina Raša, Općina Sv. Nedjelja i Općina Kršan s po 14% cjelokupnog iznosa ili 5.784,14 eura i Općina Pićan s 8% ili 3.305,22 eura.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu istarske županije, Tatjana Čemerikić, dr.med.spec., izrazila je veliku zahvalu i zadovoljstvo nastavkom odlične suradnje s lokalnim zajednicama na Labinštini i istaknula kako je upravo ovaj ugovor i donacija nešto što će znatno olakšati rad djelatnicima hitne medicine u Labinu, kao i uljepšati samu vizuru zgrade koja je zaista u dotrajalom stanju. Zgrada je inače u vlasništvu Istarskih domova zdravlja u kojoj je smještena ispostava Labin, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu.

„Upravo ovo ulaganje svih Općina i Grada nastavak je onoga što činimo svake godine kada izdvajamo značajna sredstva za nadstandard hitne medicinske pomoći na Labinštini. Valja istaknuti kako svake godine sufinanciramo s velikim iznosima dodatne timove hitne pomoći kako bi unatoč činjenici da resorno Ministarstvo iste ne osigurava godinama, a za njima postoji realna potreba, našim sugrađanima osigurali skrb kakvu zaslužuju. Ovo je još jedan dodatak kojim rješavamo vanjski izgled zgrade, kao i potrebnu nadstrešnicu i određena ulaganja u interijer, a znamo kako će kroz par godina Hitna u Labinu, ali i u ostalih šest istarskih gradova dobiti svoje nove i moderne zgrade za što smo već osigurali i dogovorili mjesto izgradnje.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

donacija hitna pomoć obnova