Labin: Upravljao automobilom pod utjecajem droga i kod sebe posjedovao oružje

Labin: Upravljao automobilom pod utjecajem droga i kod sebe posjedovao oružje

22.5.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Društvo

Policijski službenici labinske policije su 21. svibnja oko 4.15 sati u Istarskoj ulici zaustavili i kontrolirali osobni automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 37-godišnjak. Vozaču, koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, ponuđeno je preliminarno testiranje na opojne droge kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost droge u organizmu. 

Tijekom postupanja, 37-godišnjak je policijskim službenicima predao zračni pištolj koji je neprijavljeno posjedovao te mu je on oduzet.

Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak.

Podsjetimo, Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana navodi da se zračnim oružjem smatraju sve vrste pušaka, pištolja, revolvera i drugih naprava koje snagom stlačenog zraka ili drugog plina izbacuje kroz cijev zrno, kuglicu ili drugi projektil, koje se razvrstava u oružje kategorije C, koje je nakon nabave potrebno prijaviti nadležnom tijelu, u roku od 8 dana.

Oružje i streljivo kategorije „C“, dakle i zračne puške i pištolji, moraju se čuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu prebivališta ili boravišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva, zaključani u ormaru od čvrstog materijala, sefu ili sličnom spremištu koje neovlaštene osobe ne mogu otvoriti alatom uobičajene uporabe.

prometni prekšraj droga alkohol