Labin u subotu domaćin gala koncerta - "Opera Night" , Goranka Tuhtan, sopranistica i Marin Tuhtan, tenor & piano @ Malo kazalište

Labin u subotu domaćin gala koncerta - "Opera Night" , Goranka Tuhtan, sopranistica i Marin Tuhtan, tenor & piano @ Malo kazalište

10.2.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

Grad Labin će u subotu, 11. veljače 2012. Godine u Malom kazalištu Labin s početkom u 19,00 sati  biti domaćin multimedijalnom programu "Opera Night" kojega će tijekom veljače, ožujka i travnja ugostiti desetak istarskih gradova.

Riječ je o gala koncertu u izvedbi Diamante Classicsa iz Opatije. Posjetitelje će kroz čarobni svijet opere i operete, u izvornoj belcanto tehnici pjevanja, voditi mladi i ambiciozni pjevački i bračni par, Goranka Tuhtan, sopranistica i Marin Tuhtan, tenor & piano, vanjski suradnici Opere HNK "Ivan pl. Zajc" u Rijeci, glazbeni umjetnici školovani u Italiji kod najboljih vokalnih pedagoga.

Repertoar obuhvaća najpoznatije operne i operetne arije, te popularne kancone koje će umjetnici izvesti u atraktivnim kazališnim kostimima. Program ima zabavnu, ali i edukativnu notu s obzirom da na jedan moderan, multimedijski način prezentira klasičnu glazbu, s posebnim naglaskom na operu. Putem video projekcije, koja poput vidljivo/nevidljivog naratora prati cijeli program, posjetitelju se nude i crtice iz života skladatelja, anegdote ili pak kratki prikazi radnje opere iz koje se arija izvodi.

Opera Night" je, kao poseban glazbeno scenski projekt, prvi put realiziran u suradnji s Liburnia Riviera Hotelima prije 10-tak godina i otada do danas održava se bijenalno, većinom u Opatiji. Tijekom 2011. godine (od svibnja do prosinca) Diamante Classics je ostvario preko 45 izuzetno uspješnih koncerata na Liburnijskom području te su, na nagovor ljubitelja opere iz istarskog područja, odlučili, napraviti jednu malu zimsku turneju po istarskim gradovima i općinama.


Ulaz je slobodan, dođite i uživajte u ugođaju Mozartovih glazbenih salona!

 

 
Grad Labin, PR
 
 

 

opera malo kazalište opereta