Labin: U reciklažnom dvorištu pronađeno streljivo

Labin: U reciklažnom dvorištu pronađeno streljivo

14.9.2016. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U utorak, 13. rujna u prijepodnevnim satima, u reciklažnom dvorištu u Labinu, djelatnik je u kontejneru za odlaganje otpada pronašao 14 komada streljiva i šest upaljača eksplozivnih naprava. Na mjesto događaja upućen je policijski službenik Protueksplozijskog odjela PU istarske, koji je izuzeo pronađena sredstva radi uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Podsjećamo građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također podsjećamo građane, da navedena sredstva ne odlažu na neprimjeren način odnosno u kontejnere, na poljprivrednim površinama ili u moru te one koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim. 

 

Foto: ilustracija

 

 

reciklažno dvorište streljivo upaljači policija