LABIN U NOVOJ GODINI S NOVIM PROČELNICIMA UPRAVNOG ODJELA

LABIN U NOVOJ GODINI S NOVIM PROČELNICIMA UPRAVNOG ODJELA

3.1.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Zaključno sa sutrašnjim danom 04. siječnja bit će završen natječaj za pročelnike gradskih upravnih odjela koji je Grad Labin raspisao 27. prosinca prošle godine.

Bode u oči da je taj natječaj raspisan upravo u vrijeme kada je većina ljudi zauzeta i na nekakvom odmoru, pa je potencijalnim kandidatima uistinu pušteno malo vremena za prijavu, a još je veća šteta što taj natječaj nije objavljen na službenim stranicama Grada Labina koje sigurnom imaju veću posjećenost od «Narodnih novina».

Sam način raspisivanja natječaja u veliku prednost stavlja dosadašnje pročelnike upravnog odjela i uistinu je teško očekivati neko novo lice u gradskim strukturama. Natječaj je raspisan za imenovanje tajnika Ureda Grada gdje se trenutno nalazi Jasmina Milanović, zatim imenovanje pročelnika Upravnog odjela za proračun i financije , što za sada radi Marija Kadoić Balaško.

Pored općih uvjeta propisanih Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, tj. hrvatskog državljanstva i punoljetnosti, kandidati moraju ispunjavati i posebne uvjete poput odgovarajuće stručne spreme - pravne, ekonomske, tehničke ili društveno-humanističke, ovisno o prirodi službe. Položen državni stručni ispit, najmanje pet godina radnog staža u struci te poslovima upravljanja, poznavanje rada na računalu i engleskog jezika također se u natječaju navode kao uvjeti, a odabrani kandidat imat će priliku za probni rad od tri mjeseca. Natjecati se mogu i osobe koje nemaju položen državni stručni ispit uz obvezu da ga polože u roku od godine dana od prijema u službu. Uz prijavu natjecatelji su obvezni priložiti životopis, dokaz o državljanstvu Republike Hrvatske, stručnoj spremi i položenom državnom stručnom ispitu, radnom stažu i upravljanju, poznavanju rada na računalu i znanju engleskog jezika, pri čemu se za posljednje tri stavke prihvaćaju i izjave kandidata. Zlu ne trebalo, Grad traži i uvjerenje o nekažnjavanju, ne starije od šest mjeseci, koje se može dobiti u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu, u odjelu za kaznenu evidenciju, istoga dana ukoliko je građanin osobno zatraži.
Prijave s prilozima dostavljaju se u Grad Labin s naznakom »Natječaj za prijam pročelnika«. Nepravodobne i nepotpune prijave, ističe se u natječaju, neće se razmatrati, a o rezultatima izbora »natjecatelji će biti obaviješteni u zakonskom roku«. Po njima će se vidjeti hoće li se kome izmaknuti fotelja ili će na rukovodećim mjestima i dalje ostati ista lica.

Natječaj iz Narodnih novina obuhvaća i pročelnika Odjela za samoupravu i opće poslove što zasad radi Eni Modrušan, kao i pročelnika Odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša čije poslove obavlja Nevina Miškulin. Grad traži i pročelnika za društvene djelatnosti, odjela koji je ranije bio objedinjen sa financijama, pa će vrlo zanimljivo biti vidjeti koje će novo lice zauzeti tu funkciju.

Jasmina Milanović Marija Kadoić Balaško Eni Modrušan pročelnici upravnih odjela Labin tajnik ureda