Labin: Talijanska državljanka (34) napala policajca

Labin: Talijanska državljanka (34) napala policajca

8.9.2014. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom državljankom Italije zbog sumnje da je počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi.

Naime, 6. rujna oko 4 sata, u naselju Vozilići, policijski službenici zaustavili su automobil  Renault Clio, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnjak iz Labina. Zbog sumnje da upravlja automobilom pod utjecajem alkohola, vozaču je ponuđeno alkotestiranje, koje je odbio te su mu policijski službenici priopćili da je uhićen. Budući je muškarac htio napustiti mjesto događaja, policijski službenici su radi sprječavanja bijega, nad njim primijenili sredstva prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje).

Tada je 34-godišnja državljanka Italije, koja se nalazila u automobilu, pokušala spriječiti policijske službenike u postupanju te je jednog od njih uhvatila za ruku i povlačila, a kasnije i ogrebla.

 

U događaju su lake ozlijeđeni 37-godišnjak, 34-godišnjakinja i jedan policijski službenik. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 37-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjakinja je 6. rujna u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku PU istarske.

 

 

policija prisila prometni prekršaj crna kronika