Labin slavi Dan grada

Labin slavi Dan grada

17.8.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labin danas tradicionalno slavi Dan grada u znak sjećanja na 17. kolovoza 1341., dan kada je usvojen Gradski Statut. Tom je prigodom jutros u Malom kazalištu održana Svečana sjednica Gradskog vijeće Grada Labina. Pozivu su se odazvali načelnici općina Labinštine, Grada Rovinja, Umaga i Osijeka, ali i prijateljskih gradova Manzana i Baje. Sjednici je prisustvovao i zamjenik župana Istarske županije, Vedran Grubišić te Saborski zastupnik Marin Brkarić. Gradonačelnik Grada Labina, Tulio Demetlika podnio je prigodni referat u kojem se osvrnuo na proteklih godinu dana, kada su u Labinu realizirani značajni projekti. Izrazio je zadovoljstvo što se neki kapitalni projekti kontinuirano provode (Prilog Tulio Demetlika).

Zamjenik župana Vedran Grubišić  kazao je kako je Istarska županije svjesna trenutne situacije, ali će i dalje nastojati pomagati značajne projekte. Posebno je istaknuo pozitivnu klimu koja vlada u Labinu (Prilog Vedran Grubišić). Saborski zastupnik Marin Brkarić komentirao je krizni porez koji je Vlada nedavno izglasala te kazao kao on nije digao ruku za takvu odluku (Prilog Marin Brkarić).

Gradsko vijeće Grada Labina uputilo je prigodne čestitke ženskom klubu iseljenika „Rudar“ koji već 20 godina djeluje u New Yorku, kao i klubu iseljenika „Istra“ koji u New Yorku djeluje punih 50 godina.

U čast Dana Grada Labina večeras s početkom u 21:30 kod Špine u Starom gradu održati će se koncert pod nazivom „Priča o Edith Piaf“, u izvedbi jednog od najljepših glasova u hrvatskom kazalištu - Ksenije Prohaska.

dan grada labina svečana sjednica marin brkarić vedran grubišić demetlika