Labin: Satarom i nožem na policajce

Labin: Satarom i nožem na policajce

24.1.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Zbog napada mesarskom satarom i nožem na policajce koji su ga na parkiralištu u Ulici Matije Vlačića Ilirika u Labinu nakon dojave uznemirenih građana pokušali smiriti, a potom i uhititi u Istražnom centru Županijskog suda u Puli protekle je subote završio 49-godišnji D. N. iz Labina.

U alkoholiziranom stanju, 49-godišnjak je u petak na -parkiralištu oko 18.30 sati mahao mesarskom satarom što je poprilično uznemirilo građane pa su pozvali policiju u intervenciju. Policijska ophodnja je dolaskom na parkiralište zatražila od muškarca da odloži hladno oružje, no umjesto da postupi po njihovoj zapovjedi, 49-godišnjak je izvukao i nož koji je imao zataknut za pojasom pa je krenuo na policajce s namjerom da ih napadne. U tom trenu labinski policajci nisu imali drugog izbora nego da nad pijanim 49-godišnjakom upotrijebe svoju snagu pa su ga svladali, svezali i priveli na kriminalističko istraživanje u labinsku postaju.

- Prilikom policijske upotrebe sredstava prisile 49-godišnji D. N. nije ozlijeđen, ali je jedan od policajaca zadobio lakše tjelesne ozljede. Nakon kriminalističkog istraživanja uz kaznenu prijavu za napad na službenu osobu D. N. je prepraćen u Istražni centar, a slijede mu i prijava zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te prijava temeljem Zakona o oružju jer se satara smatra hladnim oružjem, kazao je voditelj Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske Valter Opašić. Prema njegovim riječima tek će se analizom uzorka krvi izuzetih od 49-godišnjaka utvrditi stupanj njegove alkoholiziranosti u vrijeme napada na policajce. (M. Ko.)

napad crna kronika satar nož