Labin: Rotori kao božićni poklon

Labin: Rotori kao božićni poklon

19.11.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Zbog kiše i nepredviđenih radova probit će se planirani rokovi izgradnje dvaju kružnih tokova u Labinu. Rotor na điru za Rabac, koji je trebao biti gotov potkraj ovog mjeseca, trebao bi, kako doznajemo, dopuste li vremenske prilike, biti realiziran kroz tri tjedna, a najkasnije do konca godine. Kružnim tokom kod trgovačkog centra Mercator moglo bi se, pak, voziti prije Božića. Rekonstrukcija tog cestovnog ulaza u grad iz pravca Rijeke nastavit će se potom prema Štrmcu, a izgledno je da će potrajati do kraja veljače.

U Ulici Alda Negrija prema starom gradu trenutno se postavljaju rubnjaci i vraćaju granitne kocke pa ondje do kraja mjeseca ne mogu prometovati kamioni, odnosno autobusi. Glavnog izvođača, pulsku tvrtku Ceste, usporili su i isprva nepredviđeno uređenje novog autobusnog stajališta na rubu Parka hrvatskih branitelja nasuprot biste Matije Vlačića te parkirališta na platou na ulazu u naselje Škrilice za tamošnje stanare. Naizmjenično propuštanje vozila semaforima potrajat će do kraja izgradnje.

Vladimir Šepić iz Učke konzaltinga, glavni nadzorni inženjer na sanaciji dijela državne ceste od Štrmca do Ininine crpke, prenosi nam da na dionici od te benzinske do restorana Šterna, gdje se trenutno kopa, ne mogu nastaviti radove dok se podloga ne posuši. Kaže, usto, da su ih za desetak dana usporile podzemne instalacije koje nisu bile evidentirane u projektu.

U tom se dijelu grada prometuje obilazno preko Vineža. (I. R.)

 

 

 

radovi na cesti rekonstrukcija prometnica državna cesta D66 ina štrmac radovi vinež cesta d.o.o kružni tok ulica aldo negri đir za rabac rotor