Labin: Privedeni zbog prodaje lažnog zlata

Labin: Privedeni zbog prodaje lažnog zlata

18.5.2016. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 23-godišnji državljanin Srbije počinio pet kaznenih djela krivotvorenje isprava i tri kaznena djela prijevare, a da je 38-godišnja državljanka Srbije počinila dva kaznena djela prijevare.

 

Naime, 16. svibnja oko 14 sati, u poslovnici za otkup i prodaju zlata u Rudarskoj ulici u Labinu, policijski službenici zatekli su 23-godišnjaka, koji je djelatnici nudio na otkup nakit, za koji je tvrdio da je od zlata. U blizini poslovnice zatečena je i 38-godišnjakinja te su oboje uhićeni zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 23-godišnjak, u razdoblju od 19. ožujka do 16. svibnja, osim u Labinu, i u poslovnicama za otkup zlata na pazinskom, pulskom i vukovarskom području, predočio krivotvorenu vozačku dozvolu i predao u tržni nakup lomljeni nakit, za koji je znao da nije od zlata. Na taj je način djelatnice poslovnica doveo u zabludu te su mu isplatile više tisuća kuna.  Ženu se pak sumnjiči da je 13. svibnja u dva navrata, u poslovnicama u Poreču i Pazinu,  predala u tržni nakup lomljeni nakit, za koji je znala da nije od zlata, čime je djelatnice poslovnica dovela u zabludu te su joj isplatile nekoliko tisuća kuna.

 

Od osumnjičenih je oduzeto više komada nakita i novac u različitim valutama te su 23-godišnjak i 38-godišnjakinja po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. svibnja u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.

 

 

lažno zlato prijevara uhićenje zlato kazneno djelo