Labin: Pripremni sastanak oko organizacije evenata pod krovnim nazivom Proljeće u gradu

Labin: Pripremni sastanak oko organizacije evenata pod krovnim nazivom Proljeće u gradu

9.3.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Zabava

Iako su današnje vremenske prilike daleko od proljetnih, u prostorijama Grada održan je pripremni sastanak oko organizacije evenata pod krovnim nazivom Proljeće u gradu.

 

Kako je podsjetio zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković, s ovim se je projektom, čiji je cilj promovirati zdrav i aktivan život, krenulo prošlog proljeća te se održava na različitim lokacijama po cijelome gradu. U terminu od 21. ožujka do 21. lipnja namjerava se organizirati niz aktivnosti za sve dobne skupine naših sugrađana.

U tom će se razdoblju, kako je kazala zamjenica gradonačelnika i koordinatorica projekta Labin - zdravi grad Eni Modrušan, obilježiti Međunarodni dan voda, knjiga, zdravlja, planeta Zemlje, obitelji, Hrvatskih zdravih gradova, nepušenja i zaštite okoliša. Na trgu Labinskih rudara planirane su tjedne prezentacije radionica Labin - zdravog grada.

 

Ravnateljica vrtića Irene Smoković i ravnatelj OŠ Matije Vlačića Edi Juričić najavili su da će polaznici vrtića i škola provesti terensku nastavu, akciju prikupljanja i reciklaže selektivnog otpada i edukativna predavanja u suradnji s komunalnim poduzećem 1. Maj. Lori Luketa Dagostin iz te gradske tvrtke najavila je za kraj travnja, u dvorištu sjedišta tvrtke na Vinežu, održavanje drugog Sajma cvijeća. Hana Šiljan Bembić iz OŠ Ivo Lola Ribar najavljuje obilježavanje godišnjice sudjelovanja te škole u projektu Eko škola.

 

Ravnateljica POU Daniela Mohorović kazala je da će sredinom svibnja Gradski muzej sudjelovati u Noći muzeja. Organizirat će se smotre polaznika Osnovne glazbene škole Matka Brajše Rašana te otvorena vrata Nacionalne zajednice Talijana Giuseppina Martinuzzi. Predsjednici Mjesnih odbora također planiraju dane otvorenih vrata te susrete građana s Gradonačelnikom i suradnicima, a provest će se i lani ustrojen izbor najokućnica.

 

Radmila Paliska Kos iz TZ Grada Labina najavila je akcije vezane uz čišćenje priobalja i projekt Neka naša Istra blista. Od sportskih i rekreativnih događanja tajnik Saveza sportova Siniša Verbanac izdvojio je održavanje olimpijade Osnovnih škola Labinštine i dječjeg vrtića, prvenstvo za krstaše monotipove, regatu Labinske republike, long walk day, Labinjonski uskršnji trekking te tradicionalnu Voga teleferiku i nogometni turnir Kvarnerska rivijera.

 

proljeće u gradu eventi događanja long walk day regata ogš matka brajše rašana daniela mohorović radmila paliska kos