Labin: Požar podno zidina na vrijeme ugašen

Labin: Požar podno zidina na vrijeme ugašen

13.8.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U požaru koji je danas oko 9 sati izbio u Labinu na lokalitetu Podvinje podno starogradskih zidina, najvjerojatnije zbog nepažnje umirovljenika koji je kuhao na peći unutar suhozida, izgorjela je manja površina trave, niskog raslinja i vrt.

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca - njih sedmoro su stigli s tri vozila i u pola sata lokalizirali vatru - spriječene su teže posljedice, odnosno širenje požara na obližnju borovu šumu.

- Srećom, ne puše jak vjetar, inače bi se požar brzo proširio na pinetu ispod stambenih kuća, a onda bi, vjerujte, bilo problema, dobacili su nam vatrogasci čiju su akciju pratili stanari i brojni prolaznici, među kojima i turisti kojima je gusti dim zaklonio vedutu na Rabac.

Da je na mjestu nastanka požara izjutra ložio peć na drva priznao nam je umirovljenik iz gornjeg Labina, koji na tom mjestu drži svakovrsne odbačene stvari. Prije četiri godine njemu je, podsjetili su nas stanari, izgorjela staretinarnica u starogradskoj jezgri.

Staretinar, međutim, sumnja da mu je požar "smjestio" susjed. Nedoumice će, kako je napomenuo zapovjednik JVP-a Labin Darko Vitasović, otkloniti policijski očevid. (Napisao i snimio I. RADIĆ)

požar zidine labin vatra starogradska jezgra