Labin: Odbor za gospodarstvo podupro Program razvoja malog gospodarstva za 2010.

Labin: Odbor za gospodarstvo podupro Program razvoja malog gospodarstva za 2010.

4.12.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Odbor za gospodarstvo Gradskog vijeća Grada Labina jednoglasno je podupro Program razvoja malog gospodarstva za 2010., koji je u ime predlagača Gradonačelnika Grada Labina, prezentirao zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković. Programom, čija je vrijednost 4.383.400 kn, predviđeno je poticanje poljoprivrede, poticanje proizvodnih i uslužnih djelatnosti, poticanje obnovljivih izvora energije, te infrastrukturno opremanje poduzetničkih zona Vinež II. i Pijacal. Odbor je u svome zaključku naveo da bi Program razvoja malog gospodarstva trebao imati prioritet u realizaciji obzirom da su poduzetničke zone generator novog zapošljavanja, punjenja gradskog proračuna i općenito najsnažniji adut konkurentnosti grada. Članovi odbora stoga su zatražili da se preispita mogućnost izdvajanja dodatnih sredstava u Programu namijenjenih za opremanje poduzetničke zone Vinež II.

 

Zamjenik gradonačelnika Zoran Rajković upoznao je članove Odbora i s gospodarskim kretanjima u Labinu za razdoblje siječanj - rujan iz kojih je vidljivo da je gospodarstvo Labina i dalje izvozno orijentirano, da su prisutni problemi s likvidnošću, te da se usprkos manjem padu prihoda održala jednaka razina zaposlenosti i osobnih dohodaka.

 

Uoči sjednice Gradskog vijeća 8. prosinca, na čijem je dnevnom redu prvo čitanje programa i proračuna Grada Labina za 2010. ,sastat će se i ostali Odbori kako bi Vijeću uputili svoje stručno mišljenje. Očekuje se da će na sjednici predsjednik Gradskog vijeća Valter Poropat otvoriti javnu raspravu o programima i proračunu Grada  Labina za 2010. koja bi potrajala do 18. prosinca 2009.

Sjednica Odbora za gospodarstvo.pdf175.77 KB

 

 

odbor za gospodarstvo gospodarstvo valter poropat zoran rajković poslovna zona vinež poslovna zona vinež program razvoja gospodarstva