Labin obranio titulu najboljeg grada!

Labin obranio titulu najboljeg grada!

20.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn održana je svečanost dodjele nagrada u ovogodišnjem izboru najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. Proglašeno je devet najboljih gradova u konkurencijama kvalitete života, obrazovanja i demografije te gospodarstva, kao i najbolji grad u povlačenju novca iz fondova EU.


„Čak četiri grada – Sveta Nedjelja, Labin, Cres i Krk, uspjela su u našem ovogodišnjem izboru obraniti titulu najboljega“ donosi portal gradonacelnik.hr


Podsjetimo,  u završnicu izbora najboljeg srednjeg grada u kategoriji obrazovanja i demografske politike u okviru izbora najboljih gradova Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos uz Labin koji je i prošlogodišnji pobjednik, ušli su Crikvenica, Križevci, Poreč i Rovinj.


Grad Labin koji u izboru za najboljeg u skupini srednjih gradova, kada se radi o obrazovanju, mladima i demografskoj politici, brani naslov iz 2019. finale u 2020. izborio je ulaskom u  top 10 po izdvajanjima iz proračuna za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade u spomenutoj kategoriji gradova (38,51 posto proračuna), ali i top 5 po iznosu stipendija i školarina po stanovniku u kategoriji srednjih gradova (po stanovniku-87 kuna). U top 15 Labin je po broju odgojitelja u vrtićima u kategoriji srednjih gradova  (6,6 djece po odgojitelju), a mjesto u top 5 Grad ima po broju visoko obrazovanih stanovnika u istoj kategoriji gradova (svaka 6,2 osoba je visoko obrazovana).


Labin je nastavio i kroz tekuću godinu  s čitavim nizom mjera i projekata kako bi poboljšao život i standard mlađih dobnih skupina sugrađana unatoč svim otežavajućim okolnostima u aktualnoj pandemiji koronavirusa.


Na žalost, zbog situacije s koronom na dodjelu nije došao veliki broj finalista, pa čak i pobjednika, pa im zato i ovom prilikom čestitamo na izvanrednim rezultatima i plasmanu u našem velikom izboru u nadi da ćemo se dogodine svi skupa moći vratiti u onu staru, pravu normalu navode s portala.


Gradonačelnik Valter Glavičić nakon vijesti o obrani titule na svom je službenom facebook profilu objavio:


„Unatoč jakoj konkurenciji, drugi smo put zaredom proglašeni najboljim srednjim gradom u RH za obrazovanje i demografiju po izboru Jutarnjeg lista, portala gradonačelnik.hr i agencije IPSOS! Nastavljamo dalje istim tempom i u ovim vremenima punim izazova!“

najbolji grad titula