Labin: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Labin: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

4.8.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prisjećajući se s ponosom 5. kolovoza 1995. godine kada su hrvatski branitelji, među njima i brojni građani Grada Labina i općina Kršan, Raša, Sv.Nedelja i Pićan, za svoju zemlju osigurali pobjedu i neovisnost, danas je na Gradskom groblju Labin polaganjem vijenca na spomen obilježje na Centralnom križu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 19. obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja koja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata.

 

Vijenac je položila delegacija Grada Labina i općina Raša, Pićan, Sveta Nedelja i Kršan, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, HVIDR-e Labin, Udruge antifašističkih boraca Labin, Udruge Josip Broz Tito, Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin, Stožera zaštite i spašavanja, Župnog ureda Labin te vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina.

 

„Sve je počelo na današnji  dan, a petog kolovoza se zavijorila hrvatska zastava na tvrđavi u Kninu i taj dan je najznačajniji za Republiku Hrvatsku. Labinjani su uvijek bili spremni odazvati se pozivu domovine. I zato im svima veliko hvala“, rekao je gradonačelnik Labina, Tulio Demetlika prilikom polaganja vijenca ispod Centralnog  križa na Gradskom groblju Labin, podignutog u znak sjećanja na sve poginule za domovinu.

 

Prisutnima se s par riječi obratio i Darko Martinović, nekadašnji načelnik stožera i zamjenik zapovjednika 119. brigade, sadašnji vijećnik Gradskog vijeća Grada Labina.

 

Svečana ceremonija polaganja vijenca uveličana je prigodnom molitvom labinskog župnika Milivoja Korena.

 

Svim građanima grada Labina kao i svim hrvatskim braniteljima te članovima njihovih obitelji, posebice obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja koji su svojim životima utrli put samostalnoj Republici Hrvatskoj upućena je posebna zahvalnost te je minutom šutnje odana počast svim poginulim braniteljima, a voditelj Gradskog orkestra Labin Franko Ružić, odsvirao je prigodnu skladbu.

dan domovinske zahvalnosti polaganje vijenaca gradsko groblje