Labin: Ni na -7 ne zaboravljaju odbačene mačke

Labin: Ni na -7 ne zaboravljaju odbačene mačke

8.2.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Znade ta neka sila nebeska nagraditi one koji ne odustaju od vikenda šetnje, već prkose toj buri što fijuče i neumoljivoj hladnoći koja probija rukavice i smrzava prste. Znade netko odozgor darovati te junake tom slikom koja će učas probuditi onu pumpu što tjera krv cijelim tijelom.

Ma kome srce, pobogu, zatitralo ne bi pored prizora Đane i Borisa, kolega iz labinskog komunalca, kako na minus sedam i vjetru koji ledi kosti dijele marendu s odbačenim mačkama, tu pored šumarka na kraju Katura.

Nisu, dok sav normalan svijet ušuškan u dekice gleda reprize sapunica i strahuje hoće li ona neodlučna Lara odabrati pravoga, zaboravili - zaboravljene životinje.

- Žao mi ih je, moraju i one jesti, pogotovo po ovoj zimi. Popodne ću im donijeti vode i tople hrane, rekla nam je Đana te napomenula da mace redovito hrane i volonterke iz udruge Fenix.

- Problem je što u Labinu nema azila; napušteni psi barem imaju onih par boksova kraj veterinarske stanice, a mačke ni to, zaključio je ovaj dobrohotan par pred našim objektivom. (I. RADIĆ)

 

udruga fenix feniks macke udomljavanje napuštene životinje alda miletic tanja frankovic