Labin među 5 najboljih i u najjačoj kategoriji

Labin među 5 najboljih i u najjačoj kategoriji

18.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Još je svega par dana ostalo do proglašenja ovogodišnjih laureata velikog istraživanja Jutarnjeg lista, portala Gradonačelnik.hr i agencije Ipsos. Radi se naravno o proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj u više kategorija. Grad Labin osim u kategoriji demografije i mladih u kojoj pobjeđuje već dvije godine za redom, ušao je u finale izbora za najbolji grad srednje veličine i u kategoriji „kvalitete života“.

Kako je istaknuto u Jutarnjem listu, Labin se po treći put plasirao u završnicu izbora najboljih srednjih gradova  zahvaljujući ‘top 5’ pokazateljima u tri prestižna kriterija kvalitete života. Među ostalim, Labin ima jedan od pet najvećih prosječnih dohodaka po stanovniku (37792 kune) i najviših udjela proračunskih izdvajanja za obrazovanje, socijalnu politiku i mlade od 45 posto.

–  Jedan od trenutno najvažnijih, kapitalnih projekata Labina jest izgradnja Doma za starije. Radi se o projektu „teškom“ 36 milijuna kuna kojim će se osigurati smještaj za 63 stalna korisnika te za još 20 umirovljenika u dnevnom smještaju – najavljuju u labinskoj gradskoj upravi.

„Priznanja poput ovog i finale i u ovoj kategoriji, jednog renomiranog istraživanja uz realne pokazatelje jasno nam daju do znanja da smo na pravom putu. Uz bok najboljima i primjer ostalima što nas čini još motiviranijima da nastavimo s razvijanjem i implementacijom politika koje za cilj imaju kvalitetniji život svakog našeg sugrađanina. Jednako tako, veseli i činjenica da su upravo istarski gradovi predvodnici i da svake godine novim mjerama i politikama pokazuju kako je ovakav način promišljanja i djelovanja učinkovit i pruža željene rezultate.“ – istaknuo je gradonačelnik Valter Glavičić

Uz Labin u finalu kategorije „kvaliteta života“ gradova srednje veličine nalaze se i Poreč, Rovinj, Sv. Nedelja i Zaprešić. Proglašenje najboljih je 21. listopada u Novom Vinodolskom.


kvaliteta života grad labin finale