Labin: Lideri oporbe tzv. Kukuriku koalicije iza zatvorenih vrata (VIDEO)

Labin: Lideri oporbe tzv. Kukuriku koalicije iza zatvorenih vrata (VIDEO)

14.3.2010. // HRT // Objavljeno u kategoriji Politika

U Labinu je u tijeku susret vođa stanaka koje čine takozvanu Kukuriku koaliciju - SDP-a,  HNS  i IDS-a. Tema njihova sastanka, koji se održava iza zatvorenih vrata, prema najavama, bit će decentralizacija Republike Hrvatske.

No očekuje se da će lideri triju oporbenih stranaka Zoran Milanović, Radimir Čačić i Ivan Jakovčić zauzeti jasno stajalište o prijevremenim parlamentarnim izborima, što su često spominjali u javnosti.


Lidere stranaka na labinskom su gradskom trgu dočekali aktivisti zelenih udruga izražavajući protivljenje radu tvornice kamene vune Rockwool u obližnjem Pićnu.

Nakon susreta održat će se konferencija za novinare na temu Susret saveza SDP-IDS-HNS: decentralizacija Republike Hrvatske

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić najavio je početkom mjeseca da će razgovarati o politici buduće hrvatske vlade.

Vjerujem u našu zajedničku pobjedu na sljedećim parlamentarnim izborima i u tom kontekstu IDS je preuzeo obvezu da bude izvjestitelj na temu regionalizacije, decentralizacije, a osobito fiskalne decentralizacije, istaknuo je Jakovčić u Puli.

Jakovčić je tada izrazio mišljenje da će to biti još jedan uspješan susret čelnika SDP-a, HNS-a, IDS-a na kojemu će iznjedriti dokument koji će biti dio programa buduće vlade u kojoj će, kako je najavio, sudjelovati i IDS.

 


Lidere stranaka na labinskom je gradskom trgu dočekalo 30-ak aktivista ekološke udruge Pineta i stanovnika Pićanštine kako bi izrazili protivljenje radu tvornice kamene vune Rockwool u Pićnu. - Okupili smo se u mirnom prosvjedu kako bi čelnike oporbenih stranaka, ali i širu javnost još jednom upozorili i podsjetili na problem svih stanovnika Pićanštine, a to je tvornica Rockwool, kazao  je Patrik Juričić predsjednik udruge Pineta za iPress.hr.

 

Foto: Glas Istre i iPress.hr

 

 

 

politika oporba sastanak politikanstvo ids sdp demetlika hns radimir čačić boris miletić ivan jakovčić zoran milanović