Labin: Kriminal i korupcija na rekonstrukciji raških krovova?

Labin: Kriminal i korupcija na rekonstrukciji raških krovova?

4.10.2010. // Labin.info // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Priče građana Raše u kojima se navodi kako je jedna lokalna građevinska tvrtka rekonstruirala krovove u Raši i redovito od labinske gradske tvrtke ''''Labin stan'''' naplaćivala radove za površinu od 260 m2 te da se u međuvremenu pojavio drugi izvođač koji je izračunao da krovovi imaju bitno manju kvadratutu, podigla je pravu buru u Labinu.

Kako u Raši sve zgrade imaju istu površinu krovišta, ukoliko su ti navodi točni, riječ je kaznenom djelu za kojeg su odgovorni rukovodeći ljudi iz Labin stana i naravno izvođači radova.

Tvrtka koja je imala ''''ekskluzivno'''' pravo na rekonstrukciju krovišta u Raši, odnosno bila pouzdani partner gradske tvrtke Labin stan, je tvrtka Maling d.o.o. Labin. Prema dostupnim informacijama zaračunavali su svim vlasnicima stanova na zgradama gdje su rekonstruirali krovišta kvadraturu od 286 m2 a stvarna površina je 231 - 234m2, što zapravo znači da su na svakom krovištu varali stanare za više od 50 m2 krovišta.

Cijena za kvadrat krovišta iznosila je cca 50 eura, što znači da su „uzimali" stanarima 2,5 tisuća eura više od stvarno obavljenog posla po svakom krovu. Posao je Malingu i Labin stanu ''''pukao'''' na zgradi br. 13 u Ulici Vladimira Gortana u gornjoj Raši. Aranžman je otkrio predstavnik stanara u toj zgradi, inače labinski gradski djelatnik Adriano Belušić. Već nekoliko dana u Gradu Labinu traje zbog toga opsadno stanje, pokušava se na sve moguće načine zataškati ova afera.

Predstavnici labinske građevinske tvrtke Maling navodno obilaze predstavnike stanara kojima su već prethodno „uzeli novac", tj. prevarili ih. Objašnjavaju im da je „došlo do greške" i da će im se za grešku odužiti time što će im odraditi radove na fasadama? Javljaju se i drugi građevinari koji potvrđuju da su višekratno pokušali dobiti posao preko Labin stana na tim i sličnim poslovima ali da je tamo redovito "dežurna tvrtka" za izvođenje radova upravo Maling.

Odgovor na pitanje kome je Maling plaćao ''''reket'''' za poslove koje je dobivao preko gradske tvrtke Labin stan, moraju dati vladajući IDS-ovci i gradonašelnik Tulio Demetlika.

Labin stan i labinska gradska vlast IDS-SDP mogu vrlo lako ukloniti sve sumnje u kriminal i korupciju ako odmah stave na javni uvid sve fakture koje je navodno sporna lokalna građevinska tvrtka poslala Labin stanu na naplatu.

(ur.pročišćen tekst iPress.hr)

 

Više pročitajte ovdje

 

kriminal labin stan sumnja rekonstrukcija krovovi raša