Labin je primjer kojeg se rado ističe u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Labin je primjer kojeg se rado ističe u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

29.4.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Siniša Kukić sa suradnicima  danas je u Labinu održao radni sastanak s gradonačelnikom Valterom Glavičićem  i njegovim suradnicima.  Nakon što je gradonačelnik Glavičić prezentirao niz projekata koje je Grad Labin  do sada uspješno realizirao u suradnji i potpori sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, na današnjem sastanku razgovaralo se  o projektima koje Grad planira u skoroj budućnosti, a Fond je sa svoje strane prezentirao koje javne pozive i natječaje će imati tijekom ove godine.

U 2021. godini biti će ukupno otvoreno ponuđeno 18 poziva u vrijednosti od 910 milijuna kuna. S obzirom na interes očekujem da će na njih aplicirati ne samo Grad kako jedinica lokalne samouprave nego i mnogi građani Labina te da će se brojka od skoro 33 milijuna kuna koliko do sada  Grad i Fond imaju zajedničkih projekata uskoro i povećati.

„Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ima dugogodišnju dobru suradnji s jedinicama lokalne samouprave koje se nalaze na području Istarske županije. Međutim Grad Labin je primjer kojeg mi u Fondu uvijek rado ističemo. Grad je to koji promišljeno i realno planira projekte koje kandidira Fondu za sufinanciranje i zato je njihov konačan rezultat uvijek uspješan. Projekti poput energetske obnove višestambenih i javnih zgrada koji su realizirani u Labinu često nam služe kao primjeri dobre prakse. U Gradu, ali i cijeloj Istarskoj županiji dobro funkcionira sustav gospodarenja otpadom. Kako bi on bio još učinkovitiji kontinuirano se ulaže u poboljšanje komunalne opreme, posebno u nabavu novih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i komunalnih vozila“, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić.

„Veseli nas što je Fond  za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Labinu prepoznao hrabru i  sjajnu ekipu koja jer spremna na nove izazove kako bi i dalje bili prvi u Hrvatskoj po inovativnosti prijavljenih projekata prema Fondu.  Sigurno je da ćemo nastaviti suradnju na deponiji Cere, gdje nakon velikog zajedničkog  projekta sanacije vrijednog 28 milijuna kuna deponije slijedi izgradnja  sortirnice. Tu je i dugogodišnja suradnja Labin stana d.o.o.  koji je hrvatski lider u povlačenju sredstava u obnovi više katnih stambenih zgrada. Naša je tvrtka prepoznata i danas pohvaljena kao jedina u Hrvatskoj koja je bila suport i za pripremu energetske obnove obiteljskih kuća. Nastavljamo sa obnovom javnih objekata  kao što je zgrada Kina i Umjetničke škole  za koju već sada imamo spreman glavni projekt i pravomoćnu građevinsku dozvolu.  U budućim natječajima u vidimo prostora i za tvrtku Labin 2000  da na slijedećim natječajima zajedno ostalim gradskim tvrtkama i gradskom upravom  aplicira za kupovinu električnih automobila, budući da je Labin uvijek bio prvi u prihvaćanju novih ideja i novih tehnologija“, izjavio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.


fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zaštita okoliša valter glavičić projekti energetska učinkovitost