Labin Jazz Republika nastavlja se i večeras kod Špine

Labin Jazz Republika nastavlja se i večeras kod Špine

3.7.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Glazba

Denis Razumović, hrvatski saksofonist iz Rijeke sa svojim Razz Jazz  Quartetom večeras sa početkom u 21:00h održati će koncert kod „Špine". Dobitnik je glazbene nagrade Status. Studirao jazz u Grazu, te je svirao sa svim značajnim imenima jazz scene u Hrvatskoj, nastupajući na brojnim međunarodnim festivalima. Sutra će također kod „Špine"  koncert održati Adrian Burns i Telefon blues band.

Adrian Burns smatra se jednim od najuzbudljivijih suvremenih blues glazbenika koji oduševljava svojim glasom i virtuoznim sviranjem gitare. Kao član grupe Talisman nastupio je uz izvođače poput Alexisa Cornera, Little Richarda, Vigner Joa, no pozornicu je dijelio i s renomiranim glazbenicima kao što su B.B. King, Tommy Emanuel i Robert Cray.

Burns je bio nominiran i za nagradu Acoustic Artist of the Year. Telefon blues band jedan je od najpoznatijih blues bandova kojeg čine Tomas Krkač televizijski glazbeni urednik, Neven Mijač voditelj škole usne harmonike, Slavko Pintarić Pišta te  višestruko nagrađivani rock gitarist Vedran Božić, jedini glazbenik s ovih područja koji je podijelio pozornicu s pokojnim Jimmy Hendixom. U društvu Adriana Burnsa nastupaju uz poseban program Black, White & Blues posvećen američkoj ‘crnoj'' i europskoj ‘bijeloj'' povijesti bluesa.

jazz labin jazz republika kultura LAR adrian burns denis razumović kod špine