LABIN I UMAG OVE SU GODINE DOMAĆINI SKUPINAMA »KVARNERSKE RIVIJERE« (18. - 25. SVIBNJA) - »Dinamo« u Labinu, »Hajduk« u Umagu

LABIN I UMAG OVE SU GODINE DOMAĆINI SKUPINAMA »KVARNERSKE RIVIJERE« (18. - 25. SVIBNJA) - »Dinamo« u Labinu, »Hajduk« u Umagu

8.5.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

LABIN - Ovogodišnje 57. izdanje međunarodnog omladinskog nogometnog turnira »Kvarnerska rivijera« održat će se od 18. do 25. svibnja na terenima u više gradova Istarske i Primorsko-goranske županije. I ovoga puta u natjecanju po skupinama na našem području domaćini su Umag i Labin, dok su preostala dva grada Rijeka i Crikvenica. U labinskoj skupini koja u organizaciji turnira sudjeluje 52. put uz domaći »Rudar« nastupit će zagrebački »Dinamo«, talijanska »Vicenza« te po prvi put makedonska »Belasica« iz Strumice koju krasi oznaka najbolje škole nogometa u Makedoniji, a i redovni je sudionik turnira u talijanskom Viareggiu. U umaškoj skupini domaći »Umag« ugostit će mlade nogometaše splitskog »Hajduka«, talijansku »Triestinu« i austrijski »Rapid« iz Beča.

U riječkoj skupini koja se igra na Krimeji nastupit će domaći »Orijent«, »Rijeka«, njemački »Augsburg« i mađarski »Vasas«, dok će »Crikvenica« ugostiti »Osijek«, selekciju Centralne Slovačke i japanski »Ryutsu Keizai University« koji dolazi na preporuku Ivice Osima.

Sve utakmice po skupinama igrat će se od 16 i 18 sati, a prvog dana u Labinu će se u 16 sati sastati »Vicenza« i »Dinamo«, a dva sata kasnije »Rudar« i »Belasica«. U istim terminima u Umagu će najprije na teren »Hajduk« i »Rapid«, a poslije njih »Umag« i »Triestina«. Prošlogodišnji naslov brani zagrebački »Dinamo«, a odlično treće mjesto osvojili su mladi nogometaši labinskog »Rudara«.

 

PROPOZICIJE
 1. Hrvatski nogometni klub "RIJEKA", Rijeka organizator je 57. Međunarodnog  omladinskog nogometnog turnira "KVARNERSKA RIVIJERA  2009."
 2. Turnir počinje   18.05., a završava  24.05. 2009. godine.
 3. Na turniru sudjeluje 16 klubova.

PREDNATJECANJE PO SKUPINAMA

4. Klubovi za utakmice prednatjecanja raspoređeni su po četiri (4) kluba u četiri (4) skupine. Sve  utakmice u skupinama igraju se po jednostrukom bod sustavu, svaki klub protiv svakog. Za  pobjedu se dobivaju tri (3) boda, a za neodlučen rezultat jedan (1) bod. Prema posebnom službenom programu turnira utakmice po skupinama igraju se na igralištima u raznim dijelovima Kvarnerske rivijere i Istre:

 1. KOLO   ponedjeljak            18.05.2009.
 2. KOLO   utorak       19.05.2009.
 3. KOLO   srijeda       20.05.2009.
Klubovi koji osvoje prvo i drugo mjesto u skupinama stječu pravo natjecanja u četvrtfinalu.

Ako dva ili više klubova postignu isti broj bodova, prednost ima klub koji je u  međusobnom susretu postigao bolji rezultat. U slučaju  ako je međusobni susret bio neodlučan, pobjednik je klub koji ima veću gol razliku postignutih i  primljenih golova. Ako se dogodi slučaj da su klubovi u svim slučajevima jednaki, pobjednika skupine će se odlučiti ždrijebom.

ZAVRŠNO NATJECANJE

5. Utakmice završnog natjecanja između klubova pobjednika skupine igraju se:
21.05.2009. četvrtak – slobodan dan
ČETVRTFINALE            - petak  22.05.2009     
POLUFINALE                – subota  23.05.2009.
FINALE                        – nedjelja   24.05.2009.
Ukoliko neka utakmica, završnog natjecanja završi neodlučenim rezultatom, prilazi se izvođenju po pet kaznenih udaraca.
Ukoliko se ni tada ne dobije pobjednik, izvođenje udaraca se nastavlja dok ne bude postignut odlučujući pogodak i određen pobjednik.
IZVOĐENJE KAZNENIH UDARACA
6. Svaka momčad naizmjenično izvodi po pet (5) kaznenih udaraca s time da svaki kazneni udarac s 11 metara izvodi drugi igrač. Koja će momčad prva početi izvoditi kazneni udarac odlučuje se ždrijebom.
U izvođenju kaznenih udarca sudjeluju samo igrači koji su bili u igri na završetku regularnog tijeka utakmice 2 * 40 minuta igre.
Pobjednik je klub koji nakon izvršenih  pet (5) udaraca s 11 metara naizmjenično sa drugim igračima, izvede svaki po jedan (1) kazneni udarac do konačne odluke o pobjedniku.

PRAVO NASTUPA IGRAČA

7. Na utakmicama turnira mogu igrati igrači rođeni 1.01.1990. godine i mlađi, te tri (3) igrača rođena 1989. godine.
8. Za utakmice turnira svaki klub može prijaviti najviše dvadeset (20) igrača.  Klubovi prije početka prve utakmice na turniru dužni su delegatu utakmice predati:
a) popis igrača sa kojim će nastupiti na turniru,
b) sportske iskaznice,
c) osobnu iskaznicu ili PUTOVNICU.
Popis sadrži: Ime i prezime i JMBG.
Popis potpisuje odgovorno lice kluba i kapetan momčadi .
9. Svaki igrač osim sportske iskaznice mora imati i osobnu iskaznicu, a igrači inozemnih klubova  putovnicu ili osobnu kartu. Iz tih dokumenata utvrđuje se identitet.
10. Za vrijeme utakmice mogu se zamijeniti najviše pet (5) igrača.

TRAJANJE UTAKMICE

11. Svaka utakmica traje 2x40 minuta bez produžetaka.
12. Momčadi su dužne nastupati na igralištu u točno vrijeme određeno službenim programom turnira.  Eventualan nenastup smatrat će se odstupanjem od natjecanja i gubitak  utakmice sa 3:0 bez borbe.

SUCI

13. Glavne i pomoćne suce za sve utakmice određuje "Komisija nogometnih sudaca  HNS".

KAZNE

14. Jednom utakmicom neigranja kažnjava se i igrač sa dvije  /2/ javne opomene / žuti  karton. Jednom  utakmicom neigranja  kažnjava se i igrač koji je na utakmici dobio crveni karton.  Isključeni igrač (crveni karton) za teži prekršaj može biti kažnjen sa većom kaznom o čemu odluku donosi  Disciplinski sudac kojeg imenuje Turnirska komisija. Kazna u sva tri slučaja odnosi se na neigranje na sljedećoj utakmici turnira.

ŽALBE

15. Žalba se može podnijeti samo u slučajevima navedenim u točkama 7,8,10 i 14. “Propozicija turnira”.
Na odluke suca ne može se podnijeti žalba, izuzev u slučajevima kada se radi o bitnoj povredi Pravila nogometne igre i Odluka "Međunarodnog vijeća", regulirano Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS. Žalbu rješava Turnirska komisija. Odluka Turnirske komisije je konačna.

TURNIRSKA KOMISIJA

16. Turnirom rukovodi komisija od pet (5)  članova:

 1. jedan član - predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza-Branko Kajfeš
 2. jedan član - predstavnik Nogometnog saveza Županija primorsko goranska Rijeka-Marijan Brnčić
 3. jedan član - predstavnik nogometnih sudaca-Ivan Peraić
 4. dva člana predstavnici kluba organizatora turnira-Zvjezdan Radin i Ivan Kocjančić

Klubovi koji su prihvatili sudjelovanje na turniru obvezuju se pokoravati Odlukama Turnirske komisije.
17. Ako se na turniru dogodi slučaj koji nije predviđen ovim Propozicijama, Turnirska komisija je ovlaštena za donošenje tumačenja koje će se smatrati dopunom ovih Propozicija.
18. Klub organizatora turnira plaća klubovima sudionicima:
a/ troškove smještaja i hranu za  /25/ osobe,
b/ eventualne transfere od hotela do igrališta i natrag do hotela ako to udaljenost od smještaja do igrališta zahtjeva,
c/ svi klubovi sudionici turnira snose troškove putovanja do mjesta u kojem  nastupaju i natrag do svojih sjedišta.
19. Klubovi koji su prihvatili sudjelovanje na turniru moraju stići u mjesto gdje igraju u skupini na dan 17.05.2009. god. (sa večerom)

 1. Klubovi koji se ne kvalificiraju u četvrtfinale odlaze iz mjesta 21.05. 2009. nakon doručka,  a isto tako klubovi koji ispadnu iz daljnjeg natjecanja odlaze iz hotela drugog dana nakon doručka.

Klub koji otputuje kasnije nego što je predviđeno u ovoj točki propozicija, snosi za to vrijeme sve  nastale troškove smještaja i hrane.
20. Organizator turnira ne snosi odgovornost za eventualne nesretne slučajeve igrača nastalih za vrijeme utakmice. Klubovi su obvezno dužni osigurati igrača protiv eventualnih raznih povreda i nesretnih slučajeva. Organizator ne snosi nikakve eventualne troškove za štetu i liječenje igrača.
21. Utakmice će se igrati po pravilima Međunarodnog nogometnog saveza BOARD (IFAB)-izdanje 1997.) dokle niti jedan članak ne opisuje ništa drugo.

ORGANIZATOR TURNIRA
HNK"RIJEKA", RIJEKA

 

http://www.nk-rijeka.hr

 

 

kvarnerska rivijera kvarnerska rivijera2009 nk rudar sport