Labin: I u srpnju smanjen broj nezaposlenih

Labin: I u srpnju smanjen broj nezaposlenih

12.8.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U labinskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje krajem srpnja bilo je 539 prijavljenih nezaposlenih osoba, što je 55 osoba ili 5,6 posto manje nego mjesec dana ranije. U srpnju se sa Zavoda zaposlilo 55 osoba i to njih 53 na određeno, a svega dvije na neodređeno vrijeme.

 

Najveći broj nezaposlenih, barem privremeni posao, našao je u turizmu i trgovini, što znači da će se svi oni nakon turističke sezone ponovno naći na Zavodu za zapošljavanje.

U Gradu Labinu nezaposlenih je 330 što je za 16 osoba manje nego krajem lipnja. Pad od 11 nezaposlenih krajem srpnja u odnosu na kraj lipnja bilježi i Općina Kršan. Krajem lipnja bilo je 79, a krajem prošlog mjeseca 68 nezaposlenih.

 

U Općini Raša koncem prošlog mjeseca 67 je osoba tražilo posao, što je za 7 manje nego mjesec dana ranije. Isti broj nezaposlenih krajem srpnja, kao i krajem lipnja, njih 51 ima u Općini Sveta Nedelja, dok su u Općini Pićan krajem prošlog mjeseca posao tražile dvije osobe više u odnosu na kraj lipnja. Koncem lipnja u ovoj je općini bilo 21 nezaposlenih, a krajem srpnja 23.

 

U Istarskoj županiji je krajem srpnja bilo 4925 nezaposlenih, što je za 539 ili 9,9 posto manje nego krajem lipnja.

 

 

turizam posao zaposlenje društvo standard