Labin: I mladi žive na Starcima

Labin: I mladi žive na Starcima

4.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Iako je u labinskom kvartu Starci posljednjih godina sve više djece, čini se da njima u tom mirnom i pomalo izdvojenom naselju ni ove godine neće biti izgrađeno igralište. Tako se barem dade zaključiti iz odgovora gradonačelnika Tulija Demetlike na upit vijećnika Williama Negrija, koji je na posljednjoj sjednici vijeća podcrtao taj problem.

Podeštot je, naime, objasnio da su ovogodišnjim proračunom predviđena sredstva za jedno dječje igralište, koje će se, prema zahtjevima mjesnih odbora, realizirati na Vinežu. U krugu kandidata bili su i Kazermoni, tzv. Harlem.

- Sudjelovali smo i na natječaju za dječje igralište koji je raspisala tvrtka Rockwool, no ono je, nažalost, završilo na Buzeštini. Gradske službe izvidjet će mogućnosti te Mjesnom odboru predložiti lokaciju za igralište na Starcima. Možda se otvori još kakav sponzorski natječaj ili se pak poboljša financijska situacija pa ćemo pokušati to riješiti, kazao je gradonačelnik.

Od resornog gradskog pročelnika Ljubomira Buršića doznali smo da određuju lokaciju za dječje igralište, u čemu ih koče imovinskopravni odnosi, tj. nedostatak gradske površine. Još ove godine, veli, nastojat će postaviti samo ljuljačku ili kakvo drugo igralo. Sanaciju uništene ceste, pak, najavio je za idući tjedan, što će u sklopu redovitog održavanja obaviti pulska tvrtka Ceste. (I. RADIĆ)

 

dječje igralište igralište starci naselje starci ljubomir buršić sanacija kolnika