Labin financira rad pet pomoćnika u nastavi kroz projekt „Zajedno do znanja“

Labin financira rad pet pomoćnika u nastavi kroz projekt „Zajedno do znanja“

8.9.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Grad Pula zajedno s partnerima istarskim gradovima Labin, Poreč, Rovinj, Pazin, Umag prijavio je projektni prijedlog za financiranje u sklopu Poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren i osigurana su sredstva za rad 83 pomoćnika u Istarskoj županiji. Prihvatljivi troškovi projekta na razini Istarske županije iznose 3.768.319,40 HRK od čega bespovratna sredstva iznose 1.939.929,07 HRK, a stopa vlastitog sufinanciranja od strane gradova je 48,52% što znači da Labin osigurava godišnje 112.446,01 HRK za njihov rad.

Sukladno definiranim potrebama s labinskim osnovnim školama „Ivo Lola Ribar“ i Matije Vlačića te Centrom „Liče Faraguna“ 2 pomoćnika u nastavi zaposlena su u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar“ te 3 u Centra „Liče Faraguna“. Osnovna je zadaća pomoćnika u nastavi kao stručno komunikacijskog posrednika za učenike s poteškoćama u razvoju pružanje neposredne podrške u razredu učenicima s teškoćama, pomoć u uključivanju u razredni kolektiv, savladavanje socijalno-psiholoških prepreka i nastavnih sadržaja.

 

 

projekt pomoćnici u nastavi obrazovanje oš ivo lola ribar