Labin: Drogirani 39-godišnjak dvaput napustio mjesto prometne nesreće

Labin: Drogirani 39-godišnjak dvaput napustio mjesto prometne nesreće

21.6.2023. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Labinska je policija 20. lipnja oko 17.15 sati zabilježila prijave o nekoliko prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo isto vozilo, a koje se u svim slučajevima udaljilo s mjesta nesreće. Brzom reakcijom policije već oko 18 sati pronađen je 39-godišnji vozač i osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji su sudjelovali u prometnim nesrećama.
 
Dosad provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je kako se 39-godišnjak kretao naseljem Vinež kada je prednjim djelom svog vozila prvo naletio na parkirani automobil, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjaka, a u nastavku kretanja izlazeći s prostora trga, naletio je i na stražnji dio parkiranog automobila, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu pravne osobe iz Vineža.
 
Vožnju je nastavio kolnikom ŽC 5081, kada je naletio na stražnji dio automobila, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak koji se, izlazeći iz dvorišta, uključivao u promet. Uslijed udara, 49-godišnjak je sa automobilom odbačen u parkirani automobil koji se nalazio ispred njega u vlasništvu 24-godišnjakinje, a koji automobil je potom udario u betonsku ogradu.
 
Nakon pronalaska vozača, 39-godišnjak je podvrgnut preliminarnom testu za prisutnost opojnih droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost dvije vrste droge, dok je vađenje krvi i urina poradi analize na opojne droge odbio. Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazio, vozač je prevezen i zadržan na daljnjem liječenju u pulskoj bolnici.
 
U nesreći je zasad neutvrđene tjelesne ozljede zadobio 49-godišnjak, a ukupna materijalna šteta nastala u događajima procjenjuje se na više tisuća eura. Policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.

droga prometna nesreća npuštanje mjesta nesreće