Labin: Donacije obitelji Diminić-Štifanić

Labin: Donacije obitelji Diminić-Štifanić

12.8.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Obitelj Mirjana Diminić i Vlado Štifanić, rodom iz Labina koja već niz godina boravi u njemačkom gradu Karlsruhe i tamo vodi Njemačko-hrvatsku zajednicu, svojom humanitarnom aktivnošću i pomoći istaknula se još za vrijeme domovinskog rata. Njihova humanitarna aktivnost ne ograničava se samo na Grad Labin, već i šire na Grad Pulu, Pazin, područje Primorsko-goranske županije i ostale krajeve Hrvatske.

 

Pošiljke vrijedne humanitarne pomoći – 7.000 kg robe (plahte, pelene za jednokratnu uporabu, bolnički kreveti, podmetači za jednokratnu upotrebu, madrace za krevet, noćni ormarići, uniforme, hodalice, hidraulički liftovi za dizanje pacijenta, invalidska kolica, sjedeća kolica za obavljanje nužde, sjedeća kolica za kupanje bolesnika, stalak za infuziju, klaviri, igračke, sprave za dječje igralište i sl.) pristizale su u Labin još za vrijeme domovinskog rata, a njihove donacije stizale su i od 2001. godine na dalje.

Najveći dio pošiljke preuzeli su Istarski domovi zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršić Labin za opremanje stacionara. Dio pomagala, kroz posudionicu ortopedskih pomagala na raspolaganju su za korištenje i ostalim potrebitim građanima Grada Labina.

Humanitarna pošiljka dijelila se i članovima Udruge osoba s invaliditetom Labin, Caritasu Pazinski Novaki i Domu za stare i nemoćne osobe u Raši i Nedešćini.

 

Za Istarske domove zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršić Labin, 2012. je godine obitelj donirala 22 električna bolnička kreveta i 22 noćna ormarića radi zamjene dotrajalih kreveta i ormarića na stacionaru. Osim navedenog humanitarna pomoć sastojala se i od jedne televizije, 50 stolica, 3 kartona i 29 vreća posteljine i radne robe.

 

Ove godine obitelj je ponovno pokazala svoju nesebičnost i veliku humanitarnost na način da je Istarskim domovima zdravlja, Ispostava Dr. Lino Peršić Labin darovala sljedeću robu: 4 para štaki, 10 paketa pelena, 2 wc stolice, 2 hodalice, 20 sterilizatora, 5 čitača za rendgen, 6 vreća plahti te 20 paketa infuzija.

 

Obitelj Diminić-Štifanić 2011. godine primio je Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, a još  2002. godine dodijeljeno im je priznanje Grada Labina za izvanredno i nesebično zalaganje u pružanju humanitarne pomoći te 20 paketa infuzija.

 

Obitelj svojim humanitarnim radom i pružanjem pomoći želi poručiti svima onima kojima je pomoć potrebna, odnosno kojima su potrebna određena pomagala za svakodnevno funkcioniranje, da im se mogu obratiti na brojeve telefona 00491703436452 ili na 0915579938.     

 

Grad Labin iznimno im je zahvalan na plemenitosti, humanosti i nesebičnom pomaganju sugrađanima, no i udrugama i institucijama koje djeluju na području Grada Labina, ali i čitave Hrvatske.

 

mirjana diminić vlado štifanić donacije humanitarni rad humano dom zdravlja labin