Labin dobitnik Zelenog cvijeta sa zlatnim znakom Hrvatske turističke zajednice!

Labin dobitnik Zelenog cvijeta sa zlatnim znakom Hrvatske turističke zajednice!

22.9.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Labin je u akciji Zeleni cvijet, koju provodi Hrvatska turistička zajednica zajedno s predstavnicima medijskih pokrovitelja osvojio istoimenu nagradu sa zlatnim znakom u kategoriji mjesta do 10 tisuća stanovnika. Ona se dodjeljuje najuređenijim mjestima u kontinentalnoj Hrvatskoj.

U toj su kategoriji drugo mjesto osvojile su Fužine a treće Stubičke toplice.

Labin ima svoju briljantnu uzlaznu vertikalu. Naime, prvi puta Labin je kandidiran 2008. godine te tada zaslužio drugo mjesto, da bi prošle godine potvrdio ponovnim dobivanjem „Zelenog cvijeta" sa srebrnim znakom.

Ova je nagrada rezultat  zajedničkog objedinjavanja interesa i rada  javnog i privatnog sektora kao ravnopravnih partnera, odnosno  Grada Labina, Turističke zajednice Grada Labina, gradskih komunalnih tvrtki a prije svega građana Grada Labina na zajedničkom cilju da nam naš Labin bude što ljepši, čišći i uredniji. Da bude mjesto u kojem se ugodno živi i u kojem se njegovi građani i naši gosti dobro osjećaju.

Hrvatska turistička zajednica tradicionalno u okviru projekta „Volim Hrvatsku" provodi i akciju odabira najboljeg djelatnika godine u turizmu. Radi se o akciji usmjerenoj na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice u odredištu, a nositelj aktivnosti je Glavni ured Hrvatske turističke zajednice. I u toj kategoriji naši su sugrađani dobili vrijedna priznanja: Djelatnik godine u kategoriji djelatnik prodaje i marketinga u turizmu je Lučo Gobo,  a Doris Kos, djelatnica godine u kategoriji djelatnika hotelskog domaćinstva, oboje zaposlenici Rapca d.d.

Djelatnik godine u kategoriji inspektor je Gianni Belušić,  djelatnik Državnog inspektorata, Područna jedinica Rijeka, Ispostava Pazin.

Svrha je ove akcije obuhvatiti sve djelatnosti koje na neki način sudjeluju u stvaranju "slike" gostiju o Hrvatskoj kao turističkom odredištu i u konačnici da svojim radom mogu utjecati na podizanje kvalitete turizma kao najvažnijega hrvatskog izvoznog proizvoda te na podizanju kvalitete informiranosti gostiju.


Svečana dodjela nagrada i priznanja u projektu „Volim Hrvatsku" bit će održana na Danima hrvatskog turizma u Rovinju od 20. do 22. listopada 2010. godine.

 

Grad Labin

 

Foto: Grad Labin/ stari grad, arhiva

 

 

 

htz hrvatska turistička zajednica radmila paliska kos zeleni cvijet turizam