Labin: Djeca peticijom traže igralište

Labin: Djeca peticijom traže igralište

13.3.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Djeca iz labinskog naselja Starci ovih su dana pokrenula peticiju za izgradnju malonogometnog ili dječjeg igrališta u svom kvartu, a dosad su prikupili 160 potpisa susjeda. Na stablima i banderama u ulicama naselja zalijepili su plakate s izvacima iz Glasa Istre o tome da ovaj pomalo izdvojeni kvart, unatoč posljednjih godina sve brojnijoj djeci, nema nijedno «kampo».

- Gospodin gradonačelnik rekao je da će se ove godine graditi igralište u Vinežu, iako ih je ondje već tri. Gradu Labinu teško je izgraditi jedno igralište koje nije veće vrijednosti od 100 tisuća kuna, piše na plakatu.

- Starci ranije i nisu bili toliko izgrađeni i naseljeni, ali danas je ovdje stvarno puno mladih. Moraju se igrati u Vinežu ili na Katurama pa su se, eto, sami organizirali i zatražili potporu starijih, ispričao nam je Anđelko Malić. Inicijativu je, veli, pokrenuo njegov 14-godišnji sin Aleksandar s vršnjakom Andreom Pamićem i drugim prijateljima. Aleksandar kaže da će roditelje uključiti u akciju tek kad s peticijom budu išli k gradonačelniku.

 


Jedna nam je gospođa, pak, uz uvjet da je ne imenujemo jer je, kako reče, «u vojski» s gradskom vlasti, otkrila da su neki dan u Starcima izbrojili 25 mališana mlađih od pet godina.

- Sron hi more bit! Po računi smo prva zona, a po tretmanu zadnja. Ali, bili su od Groda vonka, kad ti recen: gledali su ona bokon zemlji da bi tamo storili kampo. Rekla son da ću njin plotit marendu ko ga naprave! To ni građevinsko zemljište, ma bi moglo bit ku je kemu zapelo za oko, tumači ona.

Labinski gradonačelnik Tulio Demetlika je, pisali smo, objasnio da su ovogodišnjim proračunom predviđena sredstva za jedno dječje igralište koje će se, prema zahtjevima mjesnih odbora, realizirati u Vinežu.

Iz resornog gradskog odjela poručili su pak da u Starcima određuju lokaciju za igralište, u čemu ih koče imovinskopravni odnosi, tj. nedostatak gradske površine, te da će ove godine nastojati postaviti samo ljuljačku ili kakvo drugo igralo. (Napisao i snimio I. RADIĆ)

 

labin starci peticija starci naselje starci igralište dječje igralište