[LABIN ART REPUBLIKA] Susret klapa i Labinska ulična čarolija - medijska najava

[LABIN ART REPUBLIKA] Susret klapa i Labinska ulična čarolija - medijska najava

12.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Prvi tjedan Labin Art Republike otpraćen je u bojama jazza, a drugi je već dočekan šarenilom raznobojnih kišobrana razbacanih nad uskim uličicama starog Labina.

Ponedjeljkom i srijedom već se godinama šećemo kroz otvorene ateliere labinskih umjetnika, a utorkom smo u noćnom pohodu na povijest i legende labinskog starog grada. U Gradskoj galeriji traje atraktivna izložba Slavice Marin, a preko puta, u crkvici Sv. Stjepana gdje i ovo
 ljeto izlažu talentirani mladi umjetnici, trenutno se mogu razgledati radovi Ane Zulijani.

Prvi od dva veća događaja drugog tjedna labinskog kulturnog ljeta stiže u četvrtak 14. srpnja, nažalost uz izgledno pogoršanje vremena i izvjesno lošu prognozu. Labinska ulična čarolija, cjelovečernji nastupi uličnih zabavljača, glumaca, žonglera i glazbenika, počinje u 20:00 sati i

predviđena je na čak pet lokacija starogradske jezgre. U slučaju najavljenog nevremena praćenog burom, rezervna lokacija održavanja ove manifestacije namijenjene najmlađim uzrastima je labinsko kino, o čemu će svi potencijalni posjetitelji biti na vrijeme obaviješteni putem lokalnih medija.

Lijepo nas vrijeme zato zasigurno očekuje u subotu 16. srpnja, za kada je najavljen 9. Susret klapa Labin. Od pretprošle godine, već tradicionalni klapski spektakl održava se bijenalno, a kao i obično očekuju nas nastupi same kreme hrvatske klapske pjesme. Tako će se na velikoj pozornici na Titovom trgu u labinskom starom gradu ove subote od 21 sat izmjenjivati klape: Labin, Teranke, Kumpanji, Kampanel, Šufit, Rišpet, te Intrade, predvođena najvećom zvijezdom dalmatinske klapske pjesme, legendarnim Tomislavom Bralićem. U ulozi gosta i voditelja labinskog klapskog susreta pojavit će se svima dobro znani Mario Lipovšek Batifjaka.

 

 

PR

 

 

lar labin art republika klapa intrade lar