LC Live

Labin art republika: Šareni prvi tjedan kolovoza

Labin art republika: Šareni prvi tjedan kolovoza

1.8.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Meteorolozi najavljuju "pakleni tjedan", u kojem će se temperature opasno približiti "četrdesetki", a podnošljivo će biti tek u kasnijim večernjim satima. Idealno vrijeme da se napravi "đir" po starom gradu i uživa u nekome od programa Labin Art Republike.

 

Prvi kolovoški utorak idealan je za šetnju starim Labinom i upoznavanje s njegovim drevnim pričama, legendama i tajnama. Noćni razgled danas, kao i svakog utorka, kreće u 21:30 ispred turističkog info punkta u starom gradu.

 

Već sutra, u srijedu 2. kolovoza, nakon kraće stanke vraća nam se koncertni ciklus "Klasično ljeto". U Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u središtu starog grada, u 21 sat nastupit će pijanistički virtuoz Vitomir Ivanjek sa svojom glazbenom pričom "Glasovirom kroz vrijeme".

 

Četvrtkom smo, po običaju, na Špini - a ovaj nas tjedan tamo očekuje dječja predstava Teatra OZ iz Mošćeničke Drage "Mrav, mrav, mrav i mali cvrčak". Predstava se održava 3. kolovoza u 21 sat, a primjerena je i za vrlo malu djecu, već od 3 godine starosti. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

 

 Kroz ostale dane, pozivamo vas da obiđete gradske izložbene prostore i umjetničke ateliere. U Gradskoj galeriji do petka 4. kolovoza otvorena je izložba velikana hrvatske likovne umjetnosti Ede Murtića, dok preko puta, u crkvici Sv. Stjepana svoje radove izlaže mlada umjetnica Elena Arsova. Atelieri labinskih likovnjaka otvoreni su za obilazak ove srijede 2. kolovoza od 11 do 13 sati.

 

 

 

labin art republika lar